Karakoyunlu: Düzelme Eylül ayında görülecek

Güncelleme Tarihi:

Karakoyunlu: Düzelme Eylül ayında görülecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2001 11:52

Özelleştirmeden sorumlu Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, IMF'nin olumlu izlenimler içerisinde Türkiye'den ayrıldığını belirterek döviz ve faizde Eylül ayında düzelmenin net bir şekilde görüleceğini söyledi.

KKTC Çevre ve Turizm Bakanı Serdar Denktaş ile biraraya gelen Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, ekonomiye ilişkin olumlu açıklamalarda bulundu.

Geçen hafta sonu Türkiye'de bulunan IMF Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'in olumlu mesajlar verdiğini anımsatan bir gazetecinin, "Döviz ve faizde belirgin bir iyileşme sizce ne zaman başlar" sorusuna, "Eylül ayında düzelme net bir şekilde görülecektir" yanıtını verdi.

Fischer'in dünya çapında bir iktisatçı olduğunu ve parasal kaynaklı krizlerin çözülmesiyle ilgili önemli tecrübeleri bulunduğunu ifade eden Karakoyunlu, "Açıklamalar işin gerçek samimi tarafı. Türk ekonomisi açısından fevkalade önemli bir gidişatın işaretleridir bunlar" diye konuştu.

THY'NİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ

THY'nin özelleştirme sürecine girdiğini anımsatan Denktaş, Kıbrıs Türk Havayolları'nın bu süreçten nasıl etkileneceğini görüşmek için Türkiye'de bulunduğunu ifade etti.

Denktaş, ziyareti sırasında Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu ile de biraraya geleceğini belirtti.

Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu da iki ülke arasındaki turizm konusunun çok önemli olduğuna işaret ederken, bu konuyu dikkatle ele alacaklarını ve gerekli olması halinde yeni önlemler üzerinde duracaklarını kaydetti. Karakoyunlu, "KKTC'nin sonuna kadar yanında olacağız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!