Karakaş Atlantis halka açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Karakaş Atlantis halka açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2012 13:23

Türkiye’nin en büyük altın takı üreticisi ve toptancılarından Karakaş Atlantis, halka açılıyor.

Haberin Devamı

13 yıl aradan sonra İMKB’de halka açılan ilk kuyumculuk şirketi olan Karakaş Atlantis, tamamı sermaye artırımı yoluyla 16 milyon 750 bin TL nominal değerdeki hissesini satışa sunuyor.

Şirket, 24-25-26 Temmuz tarihlerinde 2.50 TL sabit fiyattan talep toplayacak. Halk Yatırım Menkul Değerler’in lideri olduğu konsorsiyum aracılığıyla  “Sabit Fiyatla Talep Toplama” yöntemiyle yapılacak halka arz sonucunda şirketin sermayesi 50 milyon TL’den 66 milyon 750 bin TL’ye yükselecek ve halka açıklık oranı yüzde 25,09 olacak.

CİRO HEDEFİ 550 MİLYON TL

Türkiye’nin en köklü altın takı üreticilerinden biri olduklarını belirten Karakaş Atlantis Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş, yıllık 6 tonun üzerinde üretim kapasitesi ve 2011 yılında 297 milyon 135 bin lira olarak gerçekleşen cirolarıyla Türk kuyumculuk sektörünün en büyük ilk 5 firması arasında yer aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’de 34 bin kuyumcu olduğunu, coğrafi olarak ülkenin yüzde 70’ine hizmet ve ürün tedarik ettiklerini 2012 yılı ciro hedeflerinin 550 milyon TL olduğunu  belirten Karakaş, gerek yarım asrı aşkın geçmişleri gerekse yüksek üretim ve pazarlama kapasiteleriyle pazarın öncülerinden biri olduklarını, bunun da kendilerine sektöre karşı bazı sorumluluklar yüklediğini söyledi. Bu sorumluluğun içine kuyumculuk sektörünün kurumsallaşması ve müşteri güveni yaratılmasının da girdiğini belirten Karakaş sözlerine şöyle devam etti:

"Kurumsallaşma her alanda olduğu gibi bizim sektörümüzün de en önemli ihtiyaçlarından biri. Ülke ekonomisine katkının yanında, müşteri memnuniyeti açısından da bu alanda kat edilmesi gereken yol var. Halka açık bir şirket olarak bundan böyle daha şeffaf ve hesap verebilir bir sektöre öncülük etmek arzusundayız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!