Kapılar sabah 10’da açılacak

Güncelleme Tarihi:

Kapılar sabah 10’da açılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2019 08:30

Dünya havacılık tarihinin en önemli çalışmalarından biri olarak gösterilen ve ‘Büyük göç’ adı verilen taşınma için geri sayım başladı. İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, “5, 6 ve 7 Nisan tarihlerinde havalimanı otelinde ekiple kalacağız. 6 Nisan saat 10.00’da kapıları yolculara açacağız” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Havalimanı’na gerçekleşecek büyük taşınma için geri sayım başladı. İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, 5 Nisan’da başlayacak operasyonun sorunsuz bir şekilde tamamlanması için tam kadro çalışacaklarını söyledi. Samsunlu, “Havalimanı otelimiz 5-6-7 Nisan tarihlerinde yüzde 100 doluluk oranı ile çalışacak. Ekibimiz 3 gün boyunca havalimanında yatıp kalkacağız. İlk gün yani 6 Nisan da saat 14.00’da uçuşlar başlayacak. Bu tarihte bileti olan yolcularımızın havalimanına erken gelmeleri iyi olur. Hem gezip, görme imkanı bulurlar hem de rahat bir şekilde yolculuklarını gerçekleştirirler. 6 Nisan saat 10.00’da İstanbul Havalimanı kapılarını yolculara açacağız” dedi.

53 MEKAN HAZIR

Kapılar sabah 10’da açılacak

Haberin Devamı

Havalimanında en önemli alanların başında gelen yeme-içme noktaları da ‘Büyük Göç’ öncesi hazırlıklarını tamamladı. İstanbul Havalimanı’nın yeme-içme alanlarını yöneten TUM İçtur’un CEO Hüseyin Dönmez, şu bilgileri verdi: “Şirketimiz İstanbul Havalimanı’nın yiyecek içecek alanının işletmesini yürütmek üzere kurulmuş bir şirket olup yeme içme operatörü olarak işletme hakkını 25 yıllığına ihale yoluyla aldı. 34 bin metrekarelik yeme içme alanı, halihazırda dünyada tek çatı altında yer alan en büyük yeme içme alanı unvanına sahip. Bu alanlar bakery, coffee shop, fast food, restoran, bar ve yeme içme otomatları ile yolcularımıza hizmet vereceğiz. Bu kapsamda Burger King, Popeyes, Sbarro, Carl’s Jr, Sincerely Yogurt, Starbucks, Gloria Jean’s Coffees gibi birçok uluslararası markalar ile sözleşme imzalandı. 7 Nisan itibariyle toplamda 53 adet yeme-içme mekânı hizmete başlıyor.

1300 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Kapılar sabah 10’da açılacak

İstanbul Havalimanı’nın 7 Nisan’da açılmasıyla birlikte yeme-içme alanlarındaki istihdam 1300 kişi dolaylarında olacak. Fiyat politikasında markalarla çalışmalarımız oluyor. Buradaki fiyatların Atatürk Havalimanı’ndan daha pahalı değil. Bu konuda çok titiz çalışmalar yürütüyoruz. Yolcuların en çok merak ettiği ve konuştuğu konular simit, çay ve su oluyor. Bu fiyatlar da çok yüksek değil. Lokasyon ve markaya göre değişkenlik gösteriyor. Yolcuların yeme-içme alanlarına ulaşımının kolay bir şekilde olması için çok çalıştık. Burada hem yerli yolcuya, hem yabancı yolcuya hem de transit yolcuya hizmet verecek mekanlar oluşturmaya çalıştık. Önümüzdeki dönemde yeni arkalarla bu büyümeyi sürdüreceğiz. Türkiye’de daha önce olmayan markalar getirmeye devam edeceğiz. Aynı zamanda yerel markalarımızın da global arenada başarılı olması için çalışacağız.”

 

Haberin Devamı

NUSR-ET DE AÇILIYOR

GLOBAL markaların İstanbul Havalimanı’nda yer almasının önemine dikkat çeken Hüseyin Dönmez, şöyle konuştu: “Bir de bizim global markalarımız var. Mesala Simit Sarayı 7 ayrı noktada bulunuyor. Havalimanında en çok şubesi bulunan marka. Ayrıca Nusr-Et de burger ve steak konseptleri ile havalimanında hizmet vermeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili olarak Nusr-Et’in ortaklarından Nusret Gökçe havalimanın-daki yeri gördü ve anlaşmaya çok yakınız. Bunun yanında Türk çayının tanıtımı da bizim için çok önemli. Yolcularımız İstanbul Havalimanı ile ilk defa bir havalimanında Michelin yıldızlı restoran şefi Akrame Benallal ile Vivanda markası altında yemek yiyebilecek ve Yo!Sushi markası ile tanışacak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!