Kapalıçarşı'nın isim hakkını satışa çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Kapalıçarşının isim hakkını satışa çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2013 11:40

Kapalıçarşı ismini ev tekstili ve halıcılık gibi sektörlerde tescilleyen Okan Uzunhan, sahip olduğu markasını satışa çıkardı.

Haberin Devamı

Kapalıçarşı markası için 2011 yılında Adres Patent aracılığıyla başvuruda bulunan Okan Uzunhan’a İstanbul Kapalıçarşı Esnafları Derneği’nin itirazı sonuçsuz kaldı. Kapalıçarşı’ya dünyaca ünlü markaların ilgi göstermesi kendisini harekete geçirdiği söyleyen Okan Uzunhan; “Kapalıçarşı derneklerinin veya esnafının atladığı marka tescili konusunu kendim için avantaja çevirdim. Kapalıçarşı ismini halıcılık, ev tekstili gibi sınıflarda tescilli bir marka haline geldi" dedi.

MARKA CİDDİ BİR YATIRIM ARACI

Kapalıçarşı markasının sadece İstanbul’da değil Türkiye genelinde birçok yerde var olduğunun altını çizen Okan Uzunhan, marka bilinirliğini kısa sürede arttırmak isteyen firmalar için markasını satışa çıkardı.

Marka tescilinin ciddi bir yatırım aracı olduğunu söyleyen Adres Patent Genel Müdürü Av. Ali Çavuşoğlu, şöyle konutu:

Haberin Devamı

"Kapalıçarşı gibi Türkiye ile özdeşleşmiş bir ismin faaliyet gösteren dernekler tarafından 45 sınıfta tescil ettirilmemiş olmasının  bu açıktan yararlanan kişiler için ciddi bir gelir kaynağı olabileceğini görüyoruz. Bu örnekte olduğu gibi markaların artık bir sermaye değerinde olduğu ortada. Günümüz dünyasında ürünlerin değerinin kat be kat üstünde olan Fikri ve Sınai Mülkiyet Haklarının, bu örneklerle gündeme gelmesiyle ülkemizdeki değeri de her geçen gün artıyor. Kapalıçarşı markası gibi birçok marka halen daha tescilsizdir. Dünya devlerinin girmek istediği bu pazarlar için dernekler, tescil konusunda daha hassas davranmalı. Böylece başlangıçta küçük maliyetler ödeyerek satın alacakları haklar, ileride markaları için ödemek zorunda kalacakları lisans bedellerinin önüne geçecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!