‘Kanserin maliyeti erken teşhisle düşer’

Güncelleme Tarihi:

‘Kanserin maliyeti erken teşhisle düşer’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2023 07:00

Türkiye’de 135 yıldır faaliyet gösteren Siemens Healthineers, insan sağlığını en fazla tehdit eden hastalıklardan biri olan kansere yönelik toplumsal farkındalık yaratmak ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek için projeler hayata geçiriyor.

Haberin Devamı

1-7 Nisan tarihleri arasında belirlenen Kanser Haftası’nda basınla buluşan Siemens Healthineers Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Enis Sonemel kanser korkusunun olmadığı bir dünya için çalıştıklarını belirterek, konuyla ilgili projelerini anlattı. 4 Şubat Dünya Kanser Günü kapsamında Film Evresi projesini hayata geçirdiklerini vurgulayan Sonemel, ‘‘Grand Pera’da 4 ve 5 Şubat tarihlerinde kanser temalı filmleri izleyiciyle buluşturduk. Biletlerden elde edilen gelirle Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın (KAÇUV) yürüttüğü çalışmalara katkı sağladık. Türkiye Kanserle Savaş Vakfı ise gösterimler boyunca katılımcılara kanserle ilgili bilgilendirmelerde bulunarak erken teşhisin önemini anlattığı kitapçıklarla Film Evresi’ne destek oldu’’ dedi.

YÜZDE 56’NIN ‘BİLGİSİ YOK’

Kanser tedavisinin ülkeye maliyetinin de erken teşhisle düşebileceğine dikkat çeken Sonemel, ‘‘2022 yılında gerçekleştirdiğimiz Sağlık Okuryazarlığı Araştırma Raporu, maalesef ülkemizde kansere ve diğer birçok hastalığa karşı farkındalık düzeyinin düşük olduğunu gösteriyor. Araştırmada kanser tedavilerine yönelik farkındalığın değerlendirildiği bölümde, hastalıkla ilgili bilgisi olmadığını belirtenlerin oranı yüzde 56’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!