Kanal D Romanya, şubatta yayında

Güncelleme Tarihi:

Kanal D Romanya, şubatta yayında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2007 14:52

Doğan Yayın Holding (DYH) ile Ringier AG, Romanya televizyon yayıncılığı alanında yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere güçlerini birleştireceklerini açıkladı. DYH ve Ringier Grubu, Romanya'da televizyon yayıncılığına yeni bir soluk getirecek yepyeni yerel bir eğlence kanalı olan Kanal D Romanya'yı 18 Şubat'ta yayına sokuyor.

Uluslararası iki medya grubu gerçekleştirdikleri bu ortaklıkla, yerel bilgi birikimlerini, yaratıcı televizyon yayıncılığı tecrübelerini, TV ve basılı medya arasında sinerji yaratarak, Romen izleyicilerine yepyeni bir genel eğlence kanalı seçeneği sunmayı hedefliyor.

Doğan Yayın Holding CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ, yaptığı açıklamada, “DYH, yurtdışında gelişen ve hızlı büyüyen pazarlarda önemli bir oyuncu olarak konumlandırılması stratejisini sürdürmektedir. Kanal D Romanya, bu stratejiyi hayata geçirmemizdeki ilk önemli adımdır.
DYH ve Ringier, lider kuruluşlar
Ringier AG ve Dogan Yayın Holding A.Ş. (DYH), 18 Şubat 2007 tarihinde, Romanya’da yayına başlayacak olan Kanal D Romanya’nın (Doğan Media International SA) yüzde 25.1’ine karşılık gelen hisselerinin Ringier Grubu’na (Ringier AG) satışı konusunda karşılıklı mutabakata vardılar ve yakın zamanda ilgili hisse devir anlaşması ile hissedar sözleşmesinin imzalanacağını açıkladılar. 1.2 milyar doları aşan geliri ve yüzde 42'lik reklam pazar payı ile DYH (DYHOL.IS), Türkiye’nin en büyük medya grubu konumunda. DYH’nin televizyon, radyo yayıncılığı, gazete, dergi ve kitap basımı ve dağıtımı ve yeni medya hizmetleri faaliyetlerinin yanı sıra, yurt dışı yatırımları arasında Almanya’daki baskı tesisleri ile Avrupa’nın birçok ülkesinde televizyon yayıncılığı ve gazete dağıtımı bulunuyor.
Ringier Grubu, uluslararası faaliyetleri ve dünya çapında yaklaşık 6 bin 500 çalışanı ile İsviçre’nin en büyük medya kuruluşu. 12 ülkede 100’ün üzerinde gazete ve dergiye, 20’nin üzerinde televizyon programına, 50’nin üzerinde online platforma ve 11 basım tesisine sahip olan Ringier’in yıllık geliri 800 milyon euroyu aşıyor. Ringier, farklı kitlelere hitap eden 15 yayını ile Romanya’nın lider basılı medya grubu konumunda bulunuyor.
Ringier’in birçok yayını kendi alanında pazar lideri konumunda. Bunlardan Libertatea, günlük 260 bini aşan tirajı ve 1 milyonu aşkın okuyucusu ile Romanya’nın tartışmasız lider gazetesi durumunda. Ringier’in kendi alanında diğer lider yayınları arasında haftalık ekonomi dergisi Capital, haftalık kadın dergisi Bolero, aylık kadın dergisi Unica ve haftalık TV rehberi TVmania yer alıyor.


Romanya’da güçlü bir konuma sahip olan Avrupa’nın en önemli medya oyuncularından birinin bizimle güçlerinibirleştirme kararı almasından son derece mutluyuz” dedi.
Ringier CEO’su Martin Werfeli de attıkları bu adımın Ringier’in Romanya’daki faaliyetlerini büyütme ve pazar payını artırma stratejisine uygun olduğunu belirtti. Martin Werfeli, “Yurtdışında büyümeyi hedefleyen lider bir medya ve TV yayın şirketi ile güçlerimizi birleştirmiş olmaktan dolayı memnunuz” diye konuştu.

DYH Başkan Yardımcısı ve Kanal D Romanya Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı da yaptığı açıklamada, Romanya'nın güçlü reklam pazar büyümesi ile gelecek vaat eden bir ülke olduğunu söyledi.

Begümhan Doğan Faralyalı, şöyle dedi: “Biz, DYH olarak, bu ülkede izleyiciler için bir fark yaratarak önemli bir oyuncu olmak istiyoruz. Kanal D, yeni program formatları ve keşfedilmemiş yerli yeteneklere fırsat veren yerel prodüksiyonlarıyla Romanya televizyonlarına farklı bir yaklaşım getirecek. Romanya’nın en güçlü basılı medya grubu olan Ringier’le ortaklığımız, bize yerel tecrübe sağlayacak ve Avrupa’nın önde gelen iki medya oyuncusunun gücünü Kanal D Romanya çatısı altında birleştirecektir.”

Ringier Romanya’nın Genel Müdürü Alexander Theobald ise açıklamasında, Ringier'in Romanya’daki başarısını yeni iş fırsatlarını değerlendirme yeteneğine borçlu olduğunu söyledi.

Theobald, “Dünya çapında farklı mecraların tek bir mecra altında birleşme trendi birçok üst düzey medya yöneticisinin ajandasında üst sıralardadır. Doğan Grubu gibi TV yayıncılığı alanında başarıları kanıtlanmış ve bu alanda öncü ve uzman bir kuruluş ile takım olmaktan ötürü cok mutluyuz. Bu ortaklığın önümüzdeki yıllarda basılı yayınlarımızın pazardaki konumunuda güçlendireceğinden eminiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!