Kanadalı Ekonomist'e göre enflasyonun sorumlusu IMF

Güncelleme Tarihi:

Kanadalı Ekonomiste göre enflasyonun sorumlusu IMF
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ekonomist Chossudovsky, özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde enflasyonun asıl sorumlusunun IMF‘nin yanlış politikaları olduğunu öne sürdü.

Ottowa Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Michael Chossudovsky, dünyada yaşanmakta olan küresel krizin IMF ve Dünya Bankası'nın yanlış uygulamalarından kaynaklandığını bildirdi.

IMF ve Dünya Bankası'nın ulusların en kârlı maden işletmelerinin özel sektöre sunulmasını ya da kapatılmasını istediğini öne süren Chossudovsk, "IMF ve Dünya Bankası'nın borç verdiği ülkelerde, maden ocaklarının en verimli sahalarının özel sektöre devredildiği, diğer sahaların ise kapatıldığı görülmektedir" dedi.

Genel Maden-İş Sendikası'nın aylık yayın organı olan Genel Maden-İş Dergisine değerlendirme yapan Dr.Michael Chossudovsky, dünyayı saran ekeonmik krizin dalga dalga geri kalmış ülkeleri saracağını belirtti.

"Hükümetler'in IMF ve Dünya Bankası ile yaptıkları borç sözleşmelerinde ülkelerin içişlerine ve ekonomik yapısına müdahale vardır. Kriz, IMF ve Dünya Bankası'nın dayattığı programın bir parçasıdır" diyen Dr.Michael Chossudovsky, IMF ve Dünya Bankası'nın bütün ülkelerde istikrarsızlık yarattığını ve ülkelerin ekonomi politikalarını iflas ettirdiğini öne sürdü.

KARA PARA DURAĞI

Kara para aklamada ilk durağın IMF olduğunu ifade eden Chossudovsky, özellikle Türkiye gibi ülkelerde enflasyonun asıl sorumlusunun da IMF politikaları olduğunu bildirdi.Chossudovsky, "Türkiye, IMF ve Dünya Bankasına teslim olmuş durumdadır. Türkiye halkı gerçekten enflasyonun engellenmesini istiyorsa, IMF ve Dünya Bankası'nın dayatmalarına tavır almalıdır. Ulusal ekonomiyi savunan politikalara ve kişilere destek vermelidir" diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!