Kamuya borcu olanlar için 28 Kasım son gün

Güncelleme Tarihi:

Kamuya borcu olanlar için 28 Kasım son gün
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2008 12:21

KAMUYA borcu olan mükellefler, verecekleri dilekçe ile borcunu yıllık yüzde 3 faizle 18 taksite böldürebilecek.

Haberin Devamı

Dünyayı etkisi altına alan mali krizden mükelleflerin en az etkilenmesi ve borçların makul şekilde tahsili peşinde olan Maliye Bakanlığı, yayımladığı tahsilat genel tebliği ile kamuya borcu olan mükelleflere uygun ödeme fırsatı tanıdı. Buna göre Yurtkur'a borçlar dışındaki kamuya olan bütün borçlar vergi dairesi ya da mal müdürlüklerine bir dilekçeyle başvurularak, yıllık yüzde 3 faiz ve 18 eşit taksitle ödenebilecek. 1 Eylül 2008 tarihinden önceki borçları kapsayan tebliğden yararlanmak isteyenler en geç 28 Kasım tarihine kadar vergi dairesi ya da mal müdürlüklerine başvurabilecek.

Kayseri Ticaret Odası'nda yürürlüğe giren ‘tahsilat genel tebliği’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, tahsilat tebliği ile ilgili bilgi verirken devletin alacaklarını tahsil ettiği 6 bin 183 sayılı kanuna göre çıkarılan tebliğinde dünyada görülen mali krizden Türkiye'deki mükelleflerin en az şekilde etkilenmesinin amaçlandığını söyledi. Özkök, şöyle dedi:

“Dünyadaki krizin ülkemize ne oranda yansıyacağını, önümüzdeki günlerde göreceğiz. Devlet olarak son günlerde inanılmaz çalışma içndeyiz. ‘Mükelleflerimiz bu zor süreci nasıl atlatırlar?' çabasındayız. 6 bin 183 sayılı kanuna göre çıkarılan ‘tahsilat genel tebliği' de bunu içeriyor. Bu tebliğ, devletin topladığı bütün vergi gelirlerini içine alıyor. Daha önce para, trafik, yargı para cezaları, motorlu taşıtlar vergisi, katma değer vergisi gibi vergi borçlarının taksitlendirmesine fırsatı yoktu. İlk defa bu tebliğle bütün vergi borçları, bütün kamu alacakları, vergi dairelerimiz tarafından tahsil edilen bütün alacaklar, hemen hemen faizsiz denilebilecek yıllık yüzde 3, aylık yüzde 0.25 faizle 18 ay taksitle ödenme fırsatı getiriyor. 50 bin YTL'ye kadar borçlardan teminat da almıyoruz. Yani vatandaşımız 50 bin YTL'ye kadar olan borçlarını hiçbir teminat göstermeden mal müdürlükleri ya da vergi dairesine dilekçe vererek, 18 taksitle borçlarını böldürebilecek. 50 bin YTL'den büyük borçlar için ise, mükellefler yüzde 50 teminat göstererek borçlarını taksitlendirebilecek. Başvuru için son gün; 28 Kasım 2008. Bu tebliğ 1 Eylül 2008 tarihinden önceki bütün borçlar için geçerli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!