’Kamuoyu huzursuz’ dendi, likör fabrikası satışı iptal edildi

Güncelleme Tarihi:

’Kamuoyu huzursuz’ dendi, likör fabrikası satışı iptal edildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2008 00:00

Kaynak sıkışıklığı nedeniyle vatandaşlardan alacaklarını erken tahsil için indirim uygulaması başlatan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 25 Nisan yapılan açık artırmanın tek katılımcısı Kiler Holding’in Mecidiyeköy’deki eski Likör Fabrikası arazisi için teklif ettiği 295.7 milyon YTL’ye, ihaleye ’tek firma katıldığı’ için "hayır" dedi.

İhale 30 Mayısta yenilecek. TOKİ’nin iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından, Ali Sami Yen Stadı’nın yanındaki yaklaşık 24 bin metre karelik arazinin satışına ilişkin 25 Nisanda düzenlenen ihalenin sonucu, onaylamadı. Onaylanmama gerekçesi olarak, "ihaleye sadece tek firmanın katılması, bundan dolayı kamuoyunun vicdanının huzursuz olabileceği" gösterildi. İhale, 30 Mayısta tekrar yapılacak.

Tek firmalı ihale

Toplam 23 bin 711 metre karelik arsanın satış ihalesine katılan tek firma Kiler GYO olurken, firma 295,7 milyon YTL teklif vermişti. İhale sonrasında açıklama yapan Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, İstanbul’da sınırlı sayıda kalan böylesi önemli bir arazi için yapılan ihalenin prosedürlerinin tamamlanıp en kısa zamanda yatırıma başlamak istediklerini söylemişti. Kiler, Türkiye’nin prestij projesi olarak nitelendirilen İstanbul Sapphire projesine imza atan Kiler GYO’nun bu arazi için de adından söz ettirecek bir çalışma yapacağını vurgulamıştı.

Vicdani rahatsızlık

Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demiröz, "ilk ihalede başarılı olunmaması halinde, gelir paylaşımı yöntemine dönebileceklerini ama ilk ihalede arazinin taliplisi olacağına inandıklarını, çok sayıda yerli ve yabancı firmanın araziye ilgi gösterdiğini" söylemişti. TOKİ yetkilileri ise gelinen noktada "arazi için teklif edilen fiyatın uygun olmasına karşın, ihaleye tek firmanın katılması nedeniyle kamuoyunda huzursuzluk olduğunu, kamuoyunun vicdanının rahatlatılması amacıyla ihale sonucunun onaylanmadığını" belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!