Kampanyalı satış 3 bini aştı

Güncelleme Tarihi:

Kampanyalı satış 3 bini aştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2018 22:15

29 Ağustos’ta başlayan büyük konut kampanyasında son durumu Çevre ve Şehirlik Bakanı Murat Kurum açıkladı.

Haberin Devamı

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen gayrimenkul fuarı Proestate’de konuşan Bakan Kurum, alıcıya önemli avantajlar sunan ‘Türkiye için kazanç vakti’ kampanyasının konut pazarını hareketlendirdiğini ifade etti. Bakan Kurum, “Markalı konut projeleri dışında çok sayıda ilden kampanyaya katılan firmalar var. Bize gelen bilgilere göre 15 günde 3 bini aşkın konut satıldı” dedi. 31 Ekim’e kadar KDV ve tapu harçlarında yapılan indirimin de sürdüğünü hatırlatan Bakan Kurum, hem gayrimenkul sektörünün sağlıklı büyümesi hem de vatandaşın konuta ulaşmasını kolaylaştıracak adımlar atmaya devam edeceklerini söyledi.

31 EKİM’E KADAR SÜRECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğündeki kampanyada alıcı için önemli fırsatlar sunuldu. 31 Ekim’e kadar sürecek kampanyada peşinat yüzde 20’den yüzde 10 çekildi, yüzde 10 indirim yapılacağını açıklandı. Konut kredi faizleri yüzde 2’yi aşmışken firmalar 120 ay vadede 0.98 faiz imkânı sundu. Altın ya da dövizini bozdurup peşinat verenlere firmalar kur garantisi verdi, ‘zarar olursa taksitten düşeriz’ dedi. Tüm bunların yanında borcunu 6. ayda kapatana yüzde 35, 1 yılda kapatana yüzde 25 indirim yapılacağı açıklandı. 100 bin konutluk yüzlerce projenin dahil olduğu kampanyanın bekle gör durumundaki alıcıyı harekete geçirdiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın önemli katkı sunduğu kampanyada, Emlak Konut GYO, İlbank, KİPTAŞ, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) üyeleri de yer alıyor.

NE AVANTAJ SAĞLIYOR?

500 bin liralık bir ev için 400 bin TL kredi çekilmesi gerekiyor. Şu an faiz oranları ortalama yüzde 2.2 seviyesinde. 400 bin TL kredi çekenler bankaya 10 yıllık vadede 1 milyon 140 bin TL ödüyorlar. Evin toplam maliyeti de 100 bin peşinatı da dahil ettiğimizde 1 milyon 240 bin liraya ulaşıyor. Aylık taksitler ise yaklaşık 9 bin 500 liraya denk geliyor. Kampanyası çerçevesinde 500 bin liralık evin satış bedeli 10 yıllık vadede 640 bin TL. Kampanya dahilinde aylık taksitler ise 3 bin 800 TL’ye inmiş durumda. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!