Kampanyalar hızlandı, cep telefonu almak için 15 milyar dolar harcadık

Güncelleme Tarihi:

Kampanyalar hızlandı, cep telefonu almak için 15 milyar dolar harcadık
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2007 00:00

Cep telefonu operatörlerinin düzenleyeceği kampanyaların, cep telefonu pazarını şekillendirmesi bekleniyor. Cep telefonu dağıtıcısı STS Genel Müdürü Nur Sakarya, cep telefonu konusunda Avea ve Turkcell’in yeni kampanyalarına devam ettiğini, Vodafone’un da yeni kampanya yapmaya hazırlandığını belirterek, cep telefonu pazarında GSM operatörlerinin etkisinin 2008’de daha belirgin hale geleceği kaydetti.

TÜRKİYE’de büyüklüğü 15 milyar doları bulan cep telefonu pazarını, 2007’de GSM operatörlerinin yönlendirmesi bekleniyor. GSM operatörleri arasında artan rekabetin cep telefonu kampanyaları düzenlemelerine neden olacağı ve bunun da sektörü şekillendireceği tahmin ediliyor. Cep telefonu dağıtıcısı Sakarya Telekomünikasyon Sistemleri(STS) Kurucusu ve Genel Müdürü Nur Sakarya, 2007’de GSM operatörlerinin cep telefonu pazarında varlıklarını hissettireceklerini, bunun 2008’de daha belirgin hale geleceğini söyledi. Önceden iki operatörün piyasada geri planda servisleriyle abone yapma stratejisi izlediğini dile getiren Sakarya, şu anda bütün operatörlerin cep telefonunda çeşitli kampanyalar düzenlemeye hazırlandığını belirtti.

CİDDİ KAMPANYALAR: Sakarya, üç operatörün bu yıl piyasayı yönlendireceğini aktararak, "Dünyanın en büyük cep telefonu operatörü Vodafone geldi. Avea değişime uğradı. Aralarındaki rekabet artan operatörler cep telefonu kampanyaları düzenleyecekler. Bu da sektörü olumlu yönde etkileyecek. Turkcell ve Avea cep telefonunda ciddi kampanyalar yapmaya başladılar. Buna Vodafone da eklenecek" dedi.

VODAFONE LIFE DAĞITACAK: Sakarya, operatörlerin cep telefonu sektörünün büyüklüğünü belirleyeceklerini dile getirerek, operatörlerin cep telefonundan eskiden daha bağımsız olduklarına ancak gittikçe daha çok pazarda yer almaya başladıklarına işaret etti. STS’nin, Telsim-Vodafone’un cep telefonu dağıtıcısı olduğu bilgisini veren Nur Sakarya, Vodafone’un kampanyalarını düzenleyeceklerini, martta başlayacak bilgi edinme servisleri, oyunların bulunduğu Vodafone Life’ın ithalat ve dağıtımını yapacaklarını açıkladı. Vodafone Life, bilgi, eğlence, haber, spor içerik hizmeti verecek. Vodafone Life cihazlarını STS dağıtacak.

8 MİLYON TELEFON SATILACAK: Nur Sakarya, Türkiye’de geçen yıl 7.5 milyon adet cep telefonu satıldığını ve sektörün yıllık cirosunun 15 milyar dolara ulaştığını aktararak, bu yıl satış rakamının 8 milyon adete çıkmasının beklendiğini kaydetti.

Telefonu müzik ve kamera sattırıyor

TÜRKİYE’de cep telefonunda her zaman giriş seviyesi modellerin rağbet gördüğüne değinen Nur Sakarya, şunları söyledi: "Satılan cep telefonlarının yüzde 60’ı giriş ve orta seviyede. Ama artık Türk tüketicisi cep telefonunda daha fazla özellik arıyor. Kamera en çok istenen özelliklerin başında geliyor. Kameralı cep telefonlarının satışı ciddi artış gösteriyor. 3G telefonlar servisleri olmamasına karşın satılıyor. Piyasada 340 bin 3G cep telefonu var. Türk tüketicisi telefon alırken arkadaş ve eş dostlarının tavsiyelerine bakıyor. Fiyata çok hassaslar. 2008’den itibaren piyasada kamerasız telefon kalmayacak. Müzik ve multimedya talebi artmaya başladı. Müzik ve kamera telefonun satılmasında en önemli etkenler."

Telsim-Vodafone’un dağıtıcısı oldu

SAKARYA
Telekomünikasyon Sistemleri (STS), Telsim-Vodafone’un dağıtıcısı oldu. 2007’de Vodafone’un kampanyalarını düzenleyecek olan STS, Vodafone Life’ın dağıtımını da yapacak. Nur Sakarya, hızlı bir şekilde piyasaya giren Vodafone’un altyapı yatırımları yaptığını ve iki aya kadar kampanyalarının hızlanacağını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!