Kamp alanına ‘lüks’ yatırım

Güncelleme Tarihi:

Kamp alanına ‘lüks’ yatırım
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 22:54

Aşçıoğlu Grubu Ataköy’deki 3’üncü projesini Londra Kamping alanı olarak bilinen arsada yapıyor. Şirket 3 projede toplam 1100 birim inşa edip 315 milyon dolar yatırım yapacak.

Haberin Devamı

1967’de İstanbul Şişli’de inşaat sektörüne giren Aşçıoğlu Grubu merkez üssü seçtiği Ataköy’deki yeni bir konut projesi daha inşa edecek. Geçmişte Londra Kamping alanı olarak bilinen arsada inşa edilecek Selenium Retro 9 projesinde 2 blokta 225 konut yer alacak. Yüzde 25’i satılan proje’nin yatırım değeri 125 milyon dolar. Fiyatların 596 bin TL’den başladığı projede teslimler Haziran 2019’da.
Ataköy’deki yeni projeleri ile toplam 1100 birim inşa ettiklerini belirten Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu “5 yılda Ataköy’e 315 milyon dolar yatırım yaptık. İlk projemiz Selenium Ataköy’deki yaşam başladı. İkinci projemiz Selenium Retro haziran ayında teslim edilecek. 3. Projemiz Retro 9’da inşaat ve satış sürüyor” dedi.

MEZBELELİK ALANDI

Haberin Devamı

Ataköy’ün gelişiminde önemli rol oynadıklarını belirten Yaşar Aşçıoğlu “ Havalimanı çıkışları o şehir ile ilgili fikir vermesi için çok önemli. Ataköy’deki alan mezbelelikti. O bölgede kazmayı ilk biz vurduk” dedi. 2014 yılında Ataköy’deki ilk projelerinde evleri metrekaresi 6 bin liradan satışa çıkardıklarını söyleyen Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu şimdi o evlerde fiyatların 12 bin liraya ulaştığını ifade etti.

LONDRA BARCELONA RADARIMIZDA

Yeni yatırım planları hakkında bilgi veren Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aşçıoğlu, “Merter’de bir projemiz bu yıl başlayacak. Ofis, hastane ya da üniversite olacak. Sarıyer ve Beykoz’u inceliyoruz. Yurtdışında ise Londra ve Barcelona radarımızda. Türk yatırımcıların yaşamaktan zevk alacağı yerlerle ilgileniyoruz” dedi. Bakırköy’de kentsel dönüşüm ile ilgilendiklerini ama sonuca ulaşmadığını belirten Yaşar Aşçıoğlu, “Bakırköy riskli yapılara sahip ve acil dönüşüm gerek. Biz yapmak isteriz ama yerel yönetim ve siyasi irade önümüzü açmalı” dedi. Gayrimenkul sektörüne sonradan giren firmaları da eleştiren Aşçıoğlu şunları söyledi; “Merter’de bizim proje yapacağımız arsa için başka firmalar yüzde 60-65 teklif etti. Biz yüzde 50 ile anlaştık. Gerçek dışı oranlar verilince ya fazla iş yapılıyor ya da yanlış iş.”

Haberin Devamı

2 MİLYON İRANLI BEKLİYORUZ

TÜRKİYE Otelciler Birliği (TÜROB), TITE İran Uluslararası Turizm Fuarı sonrası ve Nevruz dönemi için İran’dan gelen talebi göz önüne alarak hazırladığı raporda İran’ın bu yıl en iyimser pazar olarak öne çıktığı vurgulandı. TÜROB’un açıklamasına göre geçen yıl charter uçuşlarda sorunlar yaşanmasına rağmen 1 milyon 665 bin İranlı turisti ağırlayan Türkiye, bu yıl 2 milyon İranlıyı bekliyor.

Raporda, “Bu yılın ilk ayında İran’dan gelen turist sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10 artarak 101 bin kişi oldu. İran turimde artış yaşanan nadir pazarlar arasında yer aldı. Bu yıl sonu için olumlu bir işaret. İki ülke arasında siyasi ilişkilerde gerginlik olmaması durumunda bu hedef pek uzak görünmüyor. Hatta kan kaybeden diğer büyük pazarlar ve Nevruz bayramı öncesinde İran’dan gelen talep gözönüne alındığında İran bu yıl en büyük turizm pazarı olabilir” denildi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin, İranlılar için Dubai ve Malezya’dan sonra en çok tercih edilen üçüncü ülke olduğuna dikkat çekilen raporda, “İranlıların Türkiye’yi tercih nedeni alışveriş ve deniz/kum/güneş tatili. İranlıların diğer önemli destinasyonları Ermenistan ve Amerika. Amerika seyahatlerinde Türkiye, önemli bir transit noktası. Alışveriş amaçlı gelenlerin tercihi çoğunlukla İstanbul olurken, tatil amaçlı gelenler ise daha önce ağırlıklı olarak Antalya’yı tercih ederken, son dönemde Bodrum ve Marmaris’e ilgi artıyor” denildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!