Kamer Holding Borsa'ya geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kamer Holding Borsaya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 00:00

Kamer Holding ve Şah Inn Paradise Tatil Köyü Yönetim Kurulu Başkanı Özer Sevencan, yönetim olarak Borsa'ya kote olma kararı aldıklarını belirterek bununla ilgili Deniz Yatırım ile temasta olduklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Sevencan, Antalya Kumluca'daki 5 yıldızlı tatil köyü Şah Inn Paradise'ın sezon açılışı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada tatil köyünün Kamer Holding'in en büyük yatırımlarından biri olduğunu ve 5. sezonda da çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

1999 yılında “Türk aile yapısına uygun bir tatil” anlayışıyla yola çıktıklarını, böylesine bir talep görmeyi ummadıklarını dile getiren Sevencan, “Dünyanın hiçbir ülkesinde bizim konseptimiz tarzında bir tesis yok. Yeni yeni Türkiye'de bizim konsept yayılmaya başladı. Bu yıl tesisimizi 1 milyon dolarlık yatırımla yeniledik" dedi.

“ET SEKTÖRÜNDE ULUSAL MARKA OLMA YOLUNDA ADIM ATIYORUZ”

Sevencan, 2010 yılı Şubat ayında yeni bir tesisle 20 milyon dolarlık et ve et ürünleri fabrikası kurduklarını dile getirerek, “Ette Bir markasıyla et üretimimiz devam etmekte. Ulusal bir marka olma yolunda adım atıyoruz. Bu tesislerimizdeki otelin kırmızı et tüketimini de karşılayacağız. Tesisin kırmızı et tüketimi bir sezonda 1 milyon dolara yakın” diye konuştu.

Haberin Devamı

Soruları da yanıtlayan Sevencan, Ette Bir'in aylık 300 ton üretim kapasitesinin bulunduğunu, Antalya'da bir bölge müdürlüğü oluşturduklarını, diğer otellere ve toplu tüketim yapanlara ürünlerini sunduklarını anlattı.

İMKB'ye girme konusundaki bir soru üzerine de Sevencan, kuruluşların önce Katılım Endeksine tabi tutulduğunu, orada 3 aylık bir sürenin olduğunu, daha sonra İMKB'ye girmenin söz konusu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Bizim Kamer Holding olarak o noktada sıkıntımız yok, fakat bizim hisselerimiz hamiline. Zaten şu anda tedavülde bulunuyor. Yani bizim bir ortağımız bir başkasına satabiliyor. Şu anda borsaya kote olması noktası belli bir süre alıyor. Bunun için altyapı çalışmamıza başladık. Fakat süre bayağı uzuyor, iki yılımızı alıyor en az. İnşallah 2012 yılı sonu itibariyle... Altyapı çalışmalarını başlattık. Sizi halka arz edecek firmayla özel bir çalışmaya tabi oluyorsunuz. Ona gelmeden önce bağımsız denetleme kuruluşundan geçiyorsunuz. Yönetim, genel kurul, yani bir sürü çalışma var.”

Haberin Devamı

İsme yazılı A serisi altın hisselerinin bulunmadığını vurgulayan Sevencan, “A serisine sahip olanlar yönetime seçilebilir. Borsa'ya açıldığımızda da bir yönetim sıkıntısı oluşabilir. Kanun ona hak tanıyor. Eğer borsaya kote olacaksanız mutlaka mevcut yönetime veya belli bir kesime o altın hisse veya A serisi dedikleri, bir özerklik veriyor ki herhangi bir büyük firma da bu hisseleri alabilir. Adam yüzde 10'unu toplar Borsa'dan, gelir yönetime, o zaman da yönetim sıkıntısı olur. Onun için bu altyapı çalışmaları en az 1-2 yılı bulacak. Altyapı derken kendi içimizde de çalışmamız var, bürokrasiyle ilgili de var” diye konuştu.

“BORSA'YA AÇILMAYA KARARLIYIZ”

Altyapılarını hazırlamak için yaklaşık 3 aydır Deniz Yatırım'la hazırlık yaptıklarını, resmi olarak çalışmaya seçimlerden sonra başlayacaklarını anlatan Sevencan, “Biz kararlıyız Borsa'ya açılmak için. Ne çıkacak, ne kadar sürede hazırlanacak, nasıl bir yol izlenecek, bütün bunlara birlikte karar veriyoruz. Yönetim olarak bizim Borsa'ya kote olma noktasında kararımız var. Deniz yatırımla da ilk bir temas yaptık” dedi.
Şah İnn Paradise Genel Müdürü Yusuf Yücel de 11 yıl önce “Türk aile yapısına uygun tatil” anlayışını getirmeye karar vererek ilk yatırımlarını yaptıklarını, 2007 yılında da Şah Inn Paradise markasını oluşturduklarını hatırlattı.

Haberin Devamı

İlk başta sektöre karşı bir önyargı olduğunu belirten Yücel, şunları kaydetti:

“Sanki sadece burada kapalı insanlar tatil yapıyormuş gibi bir algı vardı, iletişim çalışmalarımızla bu önyargıyı kırmayı başardık. Türk aile yapısında birbirini kıskanan eşler çok fazla. Erkek kadın fark etmiyor. Eşini kıskanan kişiler burada huzurla tatil yapmaya, dinlenmeye gelebiliyor. Tesisimizi diğerlerinden ayıran en temel özellik alkol servisimizin olmaması ve kadın-erkek için özel havuzlarımızın bulunması.”

Turizmde asıl ses getirecek unsurun aile konsepti olduğunu vurgulayan Yücel, “Bu yıl ve önümüzdeki senelerde Türk turizm sektörüne aile konsepti damgasını vuracak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!