Kalkınma Bankası Doğu'ya el atıyor

Güncelleme Tarihi:

Kalkınma Bankası Doğuya el atıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Salih Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki müteşebbis ve üreticiye Türkiye Kalkınma Bankası (TKB) aracılığıyla kredi sağlanabilmesi için, 18 trilyon lira istediklerini söyledi. Yıldırım, konuya ilişkin kararnamenin önümüzdeki hafta içinde Bakanlar Kurulu'na sunulacağını bildirdi.

Salih Yıldırım, Kalkınma Bankası'nın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu sorununun özünde olan ekonomik ve sosyal dengesizliklerin ortadan kaldırılmasına vesile olabilecek çok önemli bir enstrümana sahip olduğunu ifade ederek, bunun da yöredeki müteşebbise, iyi niyetli üreticiye teşvik sağlayabilmek olduğunu söyledi.

Devlet Bakanı Salih Yıldırım, Kalkınma Bankası'nın fonksiyonuna, işlevine uygun bulmadıkları yapılanmayı esas çizgisine oturtmaya çalıştıklarını belirterek, ‘‘Eğer kendi konumunun yükümlülüğünü taşıyamayacak olan kişiler varsa tabii ki onların ayıklanmasından daha doğal bir şey olamaz. Bu bakımdan çalışmaları başlattık’’ diye konuştu.

Kalkınma Bankası Genel Müdürü'nün yeni atandığını, yönetim kuruluyla ilgili çalışmaların da 20 Ağustos'ta sonuçlanacağını kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti: ‘‘Ondan sonraki süreç içinde, 886 personeli olan Kalkınma Bankası'nda her personelin nasıl yararlı olabileceğini tespit ederek, yararlı olduğu yerde, zeminde ve zamanda değerlendireceğiz. Hiç kimse orayı dinlenme, ayaklarını rahat uzatma yeri olarak görmeyecek, bilmeyecek. Yükümlülüğünün gereğini yapacak, aldığı maaşı hakedecek, devlete millete olan sorumluluğunun gereğini yapacak.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!