Kalite ödülü Eczacıbaşı'nın oldu

Güncelleme Tarihi:

Kalite ödülü Eczacıbaşının oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2001 01:55

Kalite yarısışında bu yılki heyecanlı bekleyiş dün gece Lütfi Kırdar Sergi Sarayı'nda son buldu. Ön değerlendirme sonrası ön ölemeyi geçen firmalardan dördü ödüle layık görüldü.

Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü, Küçük ve Orta Boy İşletmeler (KOBİ) kategorisinde EBS Eczacıbaşı Banyo Küvetleri ve EMAR Satış Sonrası Müşteri Hizmetleri aldı. Büyük Şirketler Kategorisi'nde ise finale kalan 4 şirketten hiçbiri büyük ödül kazanamadı. Büyüklerde, Aygaz ve Borçelik başarı ödülüne layık görüldü.

KALİTE KRİZE SİGORTA

Bu yıl da bir şirketi ile Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü kazanmayı başaran Eczacıbaşı Grubu böylece, 5'inci defa kalite ödülü kazanmış oldu. Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, kalite çalışmalarını bütün gruba yaydıklarını ve bu işi değişimin asıl aracı olarak gördüklerini belirterek, ‘‘Toplam Kalite Yönetimi ile yönetimin kalitesi iyileşti. Yaratıcılık ve yenilikçilik gelişti. Krizde de kuruluşların iyi sonuçlar alması kesinlikle yönetimin kalitesine bağlı. Toplam Kalitede başarılı kuruluşlar krize en dayanıklı kuruluşlardır. Bunu açıkça görüyoruz. Kalite krizde de sigorta görevi görüyor’’ dedi.

Eczacıbaşı şirketlerinden İpek Kağıt 1997'de Başarı, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Vitra Seramik Grubu 1998'de Büyük Ödül, Eczacıbaşı Kaynak Tekniği Sanayi A.Ş., 1999'da Büyük Ödül, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Artema Armatür Grubu 2000 yılında Başarı Ödülü almıştı.

Ödül töreninde konuşan Türk Sanayici ve işadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Tuncay Özilhan, kalite kongresinde çok önemli konuların konuşulduğunu ve yeni ufukların açıldığını belirterek, ‘‘Kal-Der ile birlikte kalite için yola çıkarken amacımız Toplam Kalite anlayışını tüm topluma yaymaktı. Bu yolda önemli mesafe kat ettik.’’ dedi. Kal-Der Başkanı Yılmaz Argüden de önümüzdeki yıl dünyada ilk kez özel sektörün benimsediği kalite kriterlerine göre sivil toplum örgütleri için bir kalite ödülü başlatacaklarını da açıkladı.

EMAR'ın hizmetine büyük ödül

KOBİ kategorisinde Ulusal Kalite Büyük Ödülü kazanan EMAR A.Ş., Elginkan Topluluğu tarafından 1974'te dayanıklı tüketim malları satış ve pazarlaması yapmak amacıyla kurulmuştu. Şirket faaliyetlerini 1996'dan sonra hizmet ve eğitim sektörüne yönlendirdi. Kuruluşların ürünlerine satış sonrası hizmet ve eğitim sunan EMAR, kalite politikasını da tüm çalışanlarına benimsetmeyi başardı. Emar Genel Müdürü Neslihan Yeşilyurt, Türk sanayiine 50 yıldır hizmet verdiklerini belirterek, ‘‘Kalite kavramını her türlü faaliyette başlangıç ilkesi olarak benimsedik. Bu Elginkan Topluluğu'nun en önemli ilkesidir’’ dedi.

Eczacıbaşı Küvette pazar lideri

Eczacıbaşı Banyo Küvetleri, 1991'de akrilik banyo küvetleri üretmek için American Standart Firması ile yüzde 50 ortaklıkla kurulmuştu. Yabancı ortak Şubat 2000'de tüm hisselerini ortağına sattı ve Eczacıbaşı Banyo Küvetleri 2001'de Eczacıbaşı Yapı Grubu içindeki Eczacıbaşı Mutfak ve Banyo Gereçleri A.Ş. ile birleşti. Şirket kuruluşundan beri banyo küvetlerinde pazar lideri. Vitra küvet markası altında, yılda 90 bin adet üretim kapasitesine ulaştı. Eczacıbaşı Banyo Küvetleri, 12 bin 500 metre kare kapalı alanda 40 model akrilik küvet, 3 model masalı duş sistemi, 13 model duş teknesi ve bir model masalı kompakt kabin üretimi yapıyor.

Aygaz'ın ödülü Vehbi Koç'a adandı

Koç Holding'in enerji sektörü şirketi Aygaz, Büyük Şirketler Kategorisi'nde Ulusal Kalite Başarı Ödülü aldı. Aygaz Genel Müdürü Yavuz Veyisoğlu, kalite ödülünün büyük onur olduğunu belirterek, ‘‘Herkese teşekkür ediyoruz. Bu ödül bize büyük sorumlluk yüklüyor. Ödülümüzü Koç Topluluğu'nun kurucusu büyük insan Vehbi Koç'a adıyoruz ve onu bir kez daha minnetle nıyoruz’’ dedi.

1961'den beri LPG temini, saklanması, dolumu, tüplügaz, dökmegaz ve otogaz dağıtımı yapan Aygaz, sektöründe pazar lideri. Bu yıl Gazal ile birleşen Aygaz'ın ülke genelinde 5 bölge müdürlüğü, 9 dolum tesisi, 1 fabrikası, yaklaşık bin 600 tüplügaz bayii, 17 dökmegaz bayii, 323 otogaz istasyonu, 24 teknik servisi ve 2 montaj bayisi bulunuyor.

Emekli olan patrona kalite ikramiyesi

Büyük Şirketler Kötegorisi'nde Başarı Ödülü kazanan Borçelik, Borusan Grubu liderliğinde Sollac, IFC ve Erdemir iştiraki olarak 1989'da kurulmuştu. Borçelik Genel Müdürü Mehmet Betil ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, ‘‘Kalite ödülümüzü, aktif iş yaşamını noktalayan ve grubumuzun şeref başkanı olan Asım Kocabıyık'a armağan ediyoruz’’ dedi. Borçelik Türkiye'nin ilk özel soğuk sac üreticisi ve yılda 350 bin ton üretim kapasitesine sahip. Şirket 1996'da ana ve destek noktalarının tamamını müşteri odaklı yapılandırdı ve ‘‘Kararlıyız mükemmele Koşuyoruz’’ sloganı ile yola çıktı. Borçelik, Mükemmellik Modeli ile çalışan bağımlılığını yüzde 46, müşteri bağımlılığını da yüzde 15 artırmayı başardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!