Kadrodan önce soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Kadrodan önce  soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 21:51

KAMUDA taşeron çalışanlarla ilgili düzenleme uzun bir sürenin sonunda netleşti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan modele göre, kamuda çalışan 450 bin taşeron çalışan kadroya geçerek, kadrolu işçi olacak. Bu çalışanlar için bir güvenlik soruşturması sürecinin olması bekleniyor. Belediyelerde çalışan 400 bin çalışan ise, belediye KİT’lerinde istihdam edilecekler ve taşeron firmaya bağlı olmayacaklar. Kamu işçisi olacak taşeron çalışanlarla birlikte, kamudaki sendikal dengeler de yeniden oluşacak.

Kadrodan önce  soruşturma



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısında açıkladığı taşeron düzenlemesinin detaylarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu verdi. Sarıeroğlu, A Haber yayınında, yaptıkları düzenlemeyle birlikte taşeron firmaların aracılığının kalkacağını söyledi. Maaşların ve sosyal hakların ne olacağı sorusuna da yanıt veren Sarıeroğlu, mevcut durumun devam edeceği sinyalini verdi. Sarıeroğlu, “Çalışma hayatımızın şu anda hâlihazırda işleyen bir yapısı var zaten, taşerondaki kardeşlerimizi biz geçmişte yaptığımız yasal düzenlemeyle sendikal örgütlülük konusunda bir özgürlüğe kavuşturmuştuk. Toplu sözleşmeler gerçekleştiriyordu. Şimdi bu süreçler, şimdi oturacağız sendikalarımızla da konuşacağız; hâlihazırda yürüyen sözleşmelerimiz var, henüz yeni bağıtlanmış sözleşmelerimiz var. Bütün işçi kardeşlerimiz bu sözleşmeleriyle mevcut şekilleriyle geçiş sağlayacaklar. Mevcut şartlarıyla geçecekler” dedi.

Haberin Devamı

Kamuda aynı zamanda özelleştirme sürecinden gelen 4-C statüsünün bulunduğunu ifade eden Sarıeroğlu, bu çalışanların da 4B’li bir başka deyişle sözleşmeli memur olacaklarını vurguladı. Sarıeroğlu, mevsimlik ve geçici işçilere de 4 ay daha çalışma imkanı getirdiklerini söylerken, “Mali haklar, sosyal haklar, bunların hepsi şu anda mevcut düzende, toplu sözleşmelerle zaten bağıtlanmış durumda. Aynı şekilde geçişler olduktan sonra da devam edecek. Çalışma barışını, çalışma huzurunu korumak da bu düzenlemelerimizde temel önceliklerimizden birisi oldu. Bu bağlamda çok büyük değişiklikler olmayacak, aynı şekilde geçişler olacak inşallah” ifadelerini kullandı.

 

Haberin Devamı

 

Mehmet Nane "Gelecekte sanal kişiliklerimizle fiziksel olmayan ortamlarda buluşacağız” | Ofis Dışında

 

BAKMADAN GEÇME!