‘Kadınların giricimcilikle güçlenmesi anahtar unsur’

Güncelleme Tarihi:

‘Kadınların giricimcilikle güçlenmesi anahtar unsur’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2023 07:00

Garanti BBVA ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Cumhuriyetin yeni yüzyılına girerken ekonomik gelişmenin, kalkınmanın ve toplumsal refahın artmasında önemli yeri olduğuna inandığı kadın girişimcilerle birlikte önümüzdeki 10 yılı şekillendirecek başlıklara odaklandığı Cumhuriyetin 100. Yılı Kadın Girişimci Zirvesi’ni gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ ve KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu’nun konuşmalarıyla başlayan Zirveye, Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner “Toplumsal Kalkınmanın İtici Gücü Kadın Girişimciler” başlığında konuk konuşmacı olarak katıldı.

ORAN DÜŞÜK SEVİYEDE

Zirvede konuşan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “Kadınların başarılarıyla öne çıkması ekonomik ve toplumsal açıdan yaşamsal önem taşıyor. Burada anahtar unsurun kadınların girişimcilik yoluyla güçlendirilmesi olduğuna inanıyoruz. Ülkemizde bu konuda önemli çalışmalar yapılmasına rağmen kadın girişimci oranı 17 yılda yüzde 5’lerden ancak yüzde 14’lere ulaştı. Temennimiz kadınlar için yüzde 100 eşitliğin sağlandığı bir dünyada yaşamak. Son beş yılın rakamlarına baktığımızda kadın girişimcilere sağladığımız finansman desteği 150 milyar TL’yi aştı. Bu rakamı bir başlangıç seviyesi alıyoruz. Bundan sonra da kadın girişimcilere finansman desteğimiz katlanarak artmaya devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

ATATÜRK’ÜN YOLU

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu ise, “KAGİDER kurulduğunda yüzde 4 civarında olan kadın girişimci oranı bugün yüzde 14 ise bunda bizim de bir payımız olduğuna inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bizlere “çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma” hedefini veren Mustafa Kemal Atatürk, kadınlar olmadan bu hedefe ulaşılamayacağını bilen büyük bir liderdi. Şu gerçek yüz yıl önce de ortadaydı, bugün de ortada: Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların enerjisini, potansiyelini ve dinamizmini hayata geçirmeden Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması, sürdürülebilir bir kalkınmayla müreffeh bir ülke olması mümkün değildir. Bize düşen Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerlemektir” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!