Kadın voleyboluna tarihi destek

Güncelleme Tarihi:

Kadın voleyboluna tarihi destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2023 07:00

Arka arkaya aldığı şampiyonluklarla Cumhuriyet’in 100’üncü yılına adını yazdıran Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı, voleybol adına yeni ekonomik değerler yaratılmasını da sağladı. Önceki yıllarda kadın futboluna desteğiyle bilinen Vodafone, dünya voleybol tarihinin en kapsamlı sponsorluk anlaşması için Türkiye Voleybol Federasyonu’yla el sıkıştı. Anlaşmanın kapsamını “Sınırsız bütçe” diye özetleyen Federasyon Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, yeni voleybol kompleksleri dahil altyapı yatırımlarının artacağını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye, 2023 yazını Kadın Voleybol Milli Takımı’nın zaferleriyle anacak. Aslında bu zaferlere son yıllarda alışmıştık ancak milli takımın bu yıl üst üste aldığı şampiyonluklar ve olimpiyat elemelerinde gösterdiği başarı, Cumhuriyet’in 100. yılı ile birleşince her maç ayrı bir anlam yüklenerek takip edildi. Her zafere verilen değer bambaşka boyutlara ulaştı.

Bir kadın olarak bu zaferlerin en büyük kazanımının kız çocuklarında, onların ailelerinde bıraktığı imaj olduğunu düşünüyorum. Gerek takım gerekse bireysel olarak tüm sporcuların güçlü duruşu, her galibiyetten sonraki tavrı, kameralar önündeki kararlı, ayakları yere basan konuşmaları bu genç kızları tüm dünya önünde örnek rol modellere dönüştürdü.

Bunun hem sporda cinsiyet eşitliğine hem de voleybol özelinde müthiş bir ilgi patlamasına yol açtığı ortada. Türkiye Voleyboll Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın verdiği şu bilgiler önemli: “Kadın Voleybol Milli Takımı’nın başarılarından sonra spor okullarına başvurular yüzde 100’ün üzerinde arttı. Sadece İstanbul’da 359 voleybol kulübü vardı, bu sayı bin 717 oldu.”

Haberin Devamı

Kadın voleyboluna tarihi destek

BÜYÜK BİR HAREKET BAŞLIYOR

‘Türkiye voleybol ülkesi’ denildi ya; bundan sonra bu cümlenin altını dolduran haberler daha da artacak gibi duruyor. Dün futbola verdiği destekle bilinen Vodafone’un Türkiye Voleybol Federasyonu ile başlattığı sponsorluk anlaşmasının lansmanına davetliydim. Kadın gazetecilerin ağırlıkta olduğu bir basın buluşması yapıldı. Toplantıda, yapılan anlaşma, “Dünyada bir özel şirketin bugüne kadar voleybola yaptığı en büyük destek, Türkiye’de de kadın sporuna sağlanan en yüksek ve kapsamlı sponsorluk desteği” olarak sunuldu. Ne Vodafone ne de federasyon bu “dünya rekoru”nun sınırlarını açıkladı, bir rakam söyledi. Çok sıkıştırdığımızda da Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, “Bütçe sınırsız” diye açıklama yaptı.

Dedi ki; “Burada önemli olan voleybol adına çok büyük bir hareket başlıyor. Çok kapsamlı bir destek olacak. Okullar yapılacak, altyapı için çalışılacak.”

Haberin Devamı

Kadın voleyboluna tarihi destek

YENİ PROJELER GELECEK

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy ise anlaşma kapsamında voleybolda yeni projeler hayata geçirileceğini belirtti. Aksoy, “Temel hedefimiz, elde ettiği başarılarla dünyada birinci sırada yer alan A Milli Kadın Voleybol Takımımıza ve dünyadaki en başarılı voleybol oyuncularının karşılaştığı Vodafone Sultanlar Ligi’ne en iyi desteği sağlamak” dedi. Aksoy’un verdiği bilgilere göre Vodafone bu kapsamda sadece altyapı çalışmalarına destek vermeyecek; voleybol maçlarında farklı iletişim teknolojilerini de kullanarak izleyenlerin daha fazla eğlence deneyimi yaşaması için de projeler geliştirecek.

Haberin Devamı

ANLAŞMA NELERİ KAPSIYOR

Vodafone ile Türkiye Voleybol Federasyonu arasındaki anlaşma üç yıllık süreci kapsıyor. Bu anlaşma ile Vodafone Sultanlar Ligi İsim Sponsoru ve Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımlar Ana Sponsoru oldu. Anlaşma gereğince, A Milli Kadın Voleybol Takımı ve tüm alt yaş grubu (U21, U19, U17) takımlarının kullandığı formaların göğsünde Vodafone logosu bulunacak. Türkiye Voleybol Federasyonu’na bağlı en üst klasman kadınlar ligi olan Sultanlar Ligi, Vodafone Sultanlar Ligi olarak yola devam edecek. Sultanlar Ligi logosu da değiştirilecek.

Kadın voleyboluna tarihi destek

EĞİTİM Mİ SPOR MU İKİLEMİ BİTTİ

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, voleybolda sürdürülebilir başarı için yapılan çalışmaların meyvelerinin toplandığını söyledi. Çırağan’daki toplantıda özellikle Ankara’da bulunan TVF Spor Lisesi’ndeki çalışmalara vurgu yaptı. “Biz bu okulda ailelerin eğitim mi spor mu ikilemini bitirmek üzere yola çıktık ve bunu başardık” diyen Üstündağ, voleybola artan talep nedeniyle İstanbul ve İzmir’de de yatılı lise kurmak istediklerini anlattı. Üstündağ, “Amacımız voleybol eğitimini erişilebilir kılmak. Bir yandan yeni tesisler, okullar yapacağız bir yandan da köylere, kasabalara giderek yeni yetenek keşiflerini artıracağız. Liseye her yıl yaklaşık 1000 genç başvuruyor, 90 civarında yetenek kabul ediliyor. Boy kriteri de var. Ama bunu artırmak lazım. Dört yıldır burs veriyoruz. Ayrıca hakem ve antrenörlük eğitimleri de veriyoruz. Vodafone desteğiyle bu çalışmalar artacak” dedi.

BAKMADAN GEÇME!