Kadın istihdamı ve sürdürülebilirliğe katkı

Güncelleme Tarihi:

Kadın istihdamı ve sürdürülebilirliğe katkı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2024 07:00

Yeşim Grup, Uludağ Soroptimist Kulübü ve Karapınar Kadın Kooperatifi işbirliğiyle hayata geçirdiği, sürdürülebilirlik ve kadın istihdamı alanında önemli bir adım olan Ecollectiv markasının lansmanını merkez Bursa fabrikasında gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Yeşim Grup’un Uludağ Soroptimist Kulübü ve Karapınar Kadın Kooperatifi ile bir araya gelerek hayata geçirdiği Ecollectiv markasının lansmanı, Yeşim Grup’un Bursa merkez fabrikasında proje paydaşlarının yanı sıra Yeşim Grup çalışanları ile üst düzey yöneticilerinin ve Karapınar Kadın Kooperatifi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

KOLLEKTİF BİLİNÇ

Kadın istihdamını destekleyerek toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmayı ve atık kumaşların değerlendirilmesiyle sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı hedefleyen projenin lansmanında konuşan Yeşim Grup İnsan Kaynakları ve Organizasyonel Gelişim VP Behiç Gülşen, toplumla bağ kuran projelerin oldukça değerli olduğuna vurgu yaptı. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerini temel alan projenin döngüsel ekonomiye, kadın istihdamına ve kadının güçlenmesine ciddi katkılar sağlayacağını ifade eden Yeşim Grup Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur ise, “Ecollectiv gerçekten de kolektif bir bilinçle hareket edilen bir çalışma oldu. Tüm proje paydaşları elini taşın altına koydu ve kolektif bir bilinçle bu markayı yarattı. En önemlisi de şirketimizin içinde neredeyse her departmanın eli, bu projeye değdi” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

FARKINDALIK ÖDÜLÜ

Yeşim Grup ve Uludağ Soroptimist Kulübü’nün hayata geçirdiği Ecollectiv projesi kapsamındaki Farkındalık Çemberi Atölyesi, Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından Kadın Girişimci ve Kadının Güçlenmesi kategorisinde farkındalık ödülüne layık görüldü. Geçtiğimiz günlerde Ödül töreni İstanbul Levent’teki İş Sanat’ta düzenlendi.

Yeşim ailesi törene proje paydaşları ile birlikte katılarak ödülü aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!