Kadın girişimciye pozitif ayrımcılık

Güncelleme Tarihi:

Kadın girişimciye pozitif ayrımcılık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2014 01:09

Dizayn Grup ve Mir Teknoloji Holding tarafından 1996 yılından bu yana devam eden “Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz” projesinin 10’uncu kampanyasında başvuru süreci, “Senin Fikrin Bizim İçin Değerli” çağrısıyla başladı.

Haberin Devamı

Kadın girişimcilere seslenen Dizayn Grup-Mir Teknoloji Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, kadınlardan gelecek Ar-Ge içerikli yeni buluş ve fikirlerde “pozitif ayrımcılık” yaptıklarını ifade etti. Mirmahmutoğulları, bugüne kadar gerçekleştirilen kampanyalarda 35 milyon TL destek verdiklerini açıkladı.

75 MİLYON TL DESTEK VERECEK

İki yıl içinde 75 milyon TL’lik proje desteği vermeyi planladıklarını açıklayan Mirmahmutoğulları, bu desteğin “Ekin Fonu” adı verilen bir fon aracılığıyla gerçekleşeceğini belirtti. Mirmahmutoğulları, şöyle devam etti: “Türkiye’nin know-how satışı son derece az. Bizimse geçen yıl 22 milyon TL know-how gelirimiz oldu. Bu yıl 35 milyon TL hedefliyoruz. Bu yıl teknolojisi satışından 5 milyon TL know how geliri elde edeceğiz. Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın en büyük Ar-Ge projesini biz üretiyoruz. Aslında beyin göçü kampanyası biraz da bu çalışmalar sırasında doğdu. Sonuçta bir firmanın 1996 yılında Ar-Ge’yi kendine mesele edinmesi için biraz şartların müsait olması lazım. Ar-Ge yapıyoruz ama Türkiye’de insan kaynağı bulamıyoruz. Nereye gidiyor bu insan kaynağı? Beyin göçü ile dışarı gidiyor. Bunu görünce beyin göçüne dikkat çekmeye karar verdik. Eğer biz bu 33 projeyi desteklemeseydik bir süre sonra o kişiler de demolarize olacaktı.”

Haberin Devamı

YÜKSELEN TEKNOLOJİ GIDA

Gıda sektörünün yükselen bir teknoloji olduğunu belirten Mirmahmutoğulları, buna örnek olarak Miracle markası altında gerçekleştirdikleri domates üretimi projesini gösterdi. Proje ile bir dönüm arazide 80 ton domates ürettiklerini, en yakın rakiplerinin ise bir dönümde 30 ton üretim yapabildiğini anlatan Mirmahmutoğulları, 80 ton ile 32 ton arasındaki farkı oluşturan şeyin teknoloji olduğunu vurguladı. Mirmahmutoğulları, domateslerin aynı zamanda sıfır kalıntı ile üretildiğine değinerek, “Şöyle üfleseniz de olur çünkü içinde artı basınç olduğu için toz bile girmiyor. Kalıntı zerre kadar yok. Dünyada sıfır kalıntı domates kolay kolay yiyemezsiniz” diye konuştu.

‘Ekin fonu beyin göçü’

Haberin Devamı

İBRAHİM Mirmahmutoğulları, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ar-Ge kökenli firmaları destekleyen organizasyonlar geliştirmek istediğine yönelik bir duyuru yaptı. TÜBİTAK’ın çıktığı ihaleye biz de girdik ve ihaleyi kazandık. ‘Ekin Fonu’ adı altında 75 milyon TL’lik bir fon kurduk. 15 milyon TL’sini TÜBİTAK verecek, 65 milyon TL’sini biz ve diğer yatırımcılar verecek. Bu sayede daha fazla girişimci destekleyeceğiz. Fon ile projeleri destekleme oranı yükselecek. Şimdiye kadar yüzde 100 öz kaynakla destekledik. Bu fonu da biz yönettiğimiz için ‘Beyin Göçü’ kampanyasına üst bir kurumsal seviye kazandırdık, kurumsallaştırdık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!