Kader birligi!

Güncelleme Tarihi:

Kader birligi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2015 01:04

Ata Finans Grubu bir süredir uyguladığı finans mühendisliği yaklaşımı ile müşterilerinin yatırımlarını değerlendiren ekibine, maaşının bir kısmıyla aynı ürünlere yatırım yapma zorunluluğu getirdi. Ata Finans Grubu CEO’su Murat Demirel, “Müşterimizle aynı gemiye bindik, ekibimiz daha başarılı oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

ATA Finans Grubu CEO’su Murat Demirel, haziran sonu itibariyle 1.5 milyar TL’lik bir varlığı yönettiklerini belirterek, “100 binin üzerinde müşterimiz var. Hedeflediğimiz başarıyı yakalamak için bir süredir müşterinin birikimlerini değerlendiren ekibe, maaşının bir kısmını aynı şekilde değerlendirme zorunluluğu getirdik. Böylece müşterisiyle aynı gemiye binen ekibimiz daha başarılı” dedi. ATA Finans’ın yönettiği 1.5 milyar TL’lik varlığın 600 milyonun fonlarda olduğunu söyleyen Demirel, “BES fonlarına da girmek istiyoruz. Ata Grubu’nun kendi çalışanlarının oluşturduğu bir BES fonu var. Bu fona şimdi müşterilerimizi de almak suretiyle aynı gemiye bindik” diye konuştu.

MÜHENDİSE İHTİYAÇ VAR

Sermaye piyasalarına yatırım yapmak isteyenlere iyi bir yol arkadaşı olmayı amaçladıklarını söyleyen Demirel, bu kapsamda yatırım mühendisliği anlayışını geliştirdiklerini belirtti. Türkiye’de finans sektöründe daha fazla mühendise ve analitik yaklaşıma ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Demirel, şunları söyledi: “Ata Finans olarak DNA’mızda bulunan ‘yatırım mühendisliği’ yaklaşımı kapsamında portföy değerine bakmaksızın her müşterimizin bir ‘yatırımcı koçu’ bulunuyor. Böylece yatırımcılar, attıkları her adımda kendilerini yalnız hissetmezken, kendi yatırım potansiyellerini de verimli bir şekilde ortaya koymuş oluyarlar.”
Bir yıldır uyguladıkları yatırım mühendisliği modelinden oldukça olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Demirel, bu modeli şöyle anlattı: “Yatırım mühendisliğinin dayandığı 4 önemli unsur var. İlki getiri; getiride her üründe getiride ilk 5’te olmayı hedefliyoruz. İkincisi insan kalitesi; ekip arkadaşlarımız bu modeli benimsemeli ve kendileri için de uygulamalı. Üçüncüsü müşteri geri dönüşü; Net müşteri sayısında ve yönettiğimiz varlık bakiyesinde bir artış var mı ona bakıyoruz. Dördüncüsü de yüksek teknoloji; bunu faaliyetlerimizin her alanında uyguluyoruz.” Demirel, büyüme planları kapsamında uygun bir fırsat çıkarsa aracı kuruluş satın alabileceklerini de söyledi.

Haberin Devamı

Üstümüzden dozer geçse bile kalkarız

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin zor bir coğrafyada olduğunu hatırlatan Murat Demirel piyasalara ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Seçim sonrasında piyasaların verdiği tepkiye bakılırsa, Türkiye’nin geçmiş krizlerden gelen çok iyi bir birikimi var. Şu anda piyasa bu ise üzerimizden dozer geçse de yine ayağı kalkarız, diyebiliriz. Çünkü Türkiye’nin hikayesi siyaset değil. Türkiye’nin asıl hikayesi demografik yapısı, genç nüfusunun getirdiği dinamizm. Hepimizin yaptığı bir hata var, belki iç iç gündemi gereğinden fazla önemsiyoruz. En iyi hükümet formülü bulunsa bile, FED faizi artırışa ne olur düşünün. Ama biz Türkiye olarak içerde sağlam olmalıyız ki, yabancı yatırımcıyı ikna edebilelim.”

Haberin Devamı

AVRUPALI İLGİSİ

AVRUPA’nın son yıllarda varlık yönetiminde zor bir süreç geçirdiğini belirten Murat Demirel şunları anlattı: “Türkiye’ye bu anlamda artan bir ilgi var. Varlık yönetimi için yabancı müşteri sayımızda artış oldu. Özellikle Alman, İsviçreli, İngiliz ve İtalyan müşterilerimiz var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!