Kaçak elektrikle mücadelede ütülü yöntem

Güncelleme Tarihi:

Kaçak elektrikle mücadelede ütülü yöntem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2012 14:08

Yetkililer kaçak elektrikle mücade etmek adına ilginç yöntemler buluyor. Bir gün elinde ütü veya elektrik sobası bulunan bir ekip kapınıza gelirse saşırmayın. İlk denemeler Hatay'da başladı.

Haberin Devamı

Her biri 5 kişiden oluşan Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş'den 4 ekip, sabah saatlerinden itibaren kaçak elektrikle mücadele kapsamında çalışmalara başlıyor. Ekipler, kaçak elektrik kullandığı düşünülen evlerdeki elektrik saatlerinde önce bir inceleme yapıyor.

KAÇAK ELEKTRİKLE MÜCADELEDE İLGİNÇ YÖNTEM / FOTO GALERİ

Ardından sayaç elektrik kullanımına bakarak, yanlarına aldıkları ütü, elektrik sobası ya da fön makinesini prize takan ekipler yeniden bir incelemede bulunuyor.
Elektrik sayaçlarıyla oynayarak düşük tüketim gösteren, kaçak elektrik kullananlar, bu yöntem sayesinde tespit edilerek haklarında gerekli işlem uygulanıyor.

Bu yöntemle Reyhanlı ilçesinde 2012 yılında ekipler tarafından kaçak elektrik kullandıkları belirlenen bin konut ve iş yeri sahibine 400 bin lira para cezası uygulandığı bildirildi.

Denetimlerde kaçak elektrik kullanımının genellikle direkten hat çekme ve duvar içerisinde köprü kurma şeklinde uygulandığı belirlenirken, kaçak elektrik kullananlar hakkında yasal işlem başlatıldığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!