Kablo TV’de uzlaşma kapısı açık

Güncelleme Tarihi:

Kablo TV’de uzlaşma kapısı açık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2006 00:00

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, TÜRKSAT A.Ş. ile kablo TV şirketleri arasındaki sorunların çözümlenmesi için kanuni düzenlemeye gerek olmadığını belirterek, "Ortada bir sözleşme var. Kanunu düzenlemeye gerek yok. Hala uzlaşma kapısı kapanmadı" dedi.

TOKİ ile Türk Telekom arasında imzalanan işbirliği protokolü sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

ÇOK GAYRET GÖSTERİLDİ: Zaman azalınca bu hukuki belirsizlik devam ettiği için firmalar da yatırım yapmaktan imtina ediyorlar. Çünkü sonunda kendilerine ait olmayan bir işe yatırım yapmanın akılcı olmayacağını düşünüyorlar. Ama sistemin gelişmesini engelliyorlar. Hukuki sorunları görüşmelerle uzlaşmayla çözülmesi için çok gayret gösterildi. Ancak bir başarı sağlanamadı.

KAPI KAPANMADI: Ama hala uzlaşma kapısı kapanmış değil. Bir yandan da TMSF dışındaki şirketlerle görüşmeler devam ediyor. Ortada bir sözleşme var. Kanuni düzenlemeye ihtiyaç yok. Ya karşılıklı oturup anlaşacaksınız ya da hukuki yollardan hakkınızı arayacaksınız. Şu an iki süreç de devam ediyor. Bizim burada bir düzenleme yapmamız hiçbir şeyi değiştirmez. Onun için bunun yolu uzlaşmadır. Uzlaşılmazsa hukuki süreç beklenecek. Durum itibariyle hizmetin aksamadan verilmesi bakanlığımızın en çok önem verdiği şey. Hizmette bir kalite bozukluğu ya da yetersizlik olmasın bununla da kalmayalım. Hem içerik olarak hem de hizmetin bütün bölgelerimize yaygınlaştırılması için TÜRKSAT bir çalışma yapıyor. Ama hangi yol olursa olsun hizmetin aksamadan vatandaşa ulaştırması konusunda biz gerekli hassasiyeti gösteriyoruz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!