Kablo evliliği

Güncelleme Tarihi:

Kablo evliliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2015 22:59

ABD’nin üçüncü büyük kablolu televizyon ve telekomünikasyon şirketi Charter Communications, sektörün ikinci büyük şirketi Time Warner Cable’ı 56 milyar doları peşin, 78.7 milyar dolara almak için anlaştı. Bu anlaşmayla birlikte kurulacak ‘New Charter’ isimli şirket ABD’de kablolu yayın pazarının yüzde 20’sine hakim olacak.

Haberin Devamı

ABD’nin üçüncü büyük kablolu televizyon ve telekomünikasyon şirketi Charter Communications, sektörün ikinci büyük şirketi Time Warner Cable’ı toplam 56 milyar dolara satın alıyor. Borçlar dahil edildiğinde Charter’ın Time Warner için ödeyeceği rakam 78.7 milyar dolara çıkıyor. Bu tutarın yaklaşık 56 milyar doları nakit olarak ödenecek, geri kalan miktar ise hisse şeklinde Time Warner Cable hissedarlarına verilecek. Hisse başına 195.71 dolara denk gelen bu fiyat, Time Warner’ın hisselerinin 22 Mayıs borsa kapanış fiyatının yüzde 14 üzerinde bulunuyor. Bu anlaşmayla birlikte ‘New Charter’ isminde yeni bir şirket kurulacak.

2014’TE 37 MİLYAR DOLAR

Charter Communications, bu satın almanın sonunda Amerika’daki en büyük kablolu yayın hizmeti sağlayıcı olan Comcast‘in birincil rakibi, yani Amerika’daki en büyük ikinci kablolu yayın sağlayıcısı konumuna gelecek. Bu birleşmeyle ABD’de kablolu yayın pazarının yüzde 20’sine hakim olacak. Geçen ay ABD’nin en büyük medya ve kablolu TV şirketi Comcast, Time Warner’a 45 milyar dolarlık teklif sunmuş, fakat tekel önleyici otoritelerin denetimleri sırasında teklifini geri çekmişti. Charter’ın geçtiğimiz yıl ki 37 milyar dolarlık teklifini ise Time Warner kabul etmemişti.

23.9 MİLYON MÜŞTERİ

Haberin Devamı

Sektör temsilcileri Charter’ın Time Warner için ödeyeceği toplam tutarı yüksek bulurken, şirketin şu piyasa değerinin 48.4 milyar dolar olduğunu ve sunulan hisse başına 195 dolar teklifin şirketin cuma günkü kapanış hisse fiyatlarına göre yüzde 14 daha yüksek olduğunu belirtiyor. Anlaşmanın onaylanmasıyla birlikte yeni ismiyle New Charter, 41 eyalette 23.9 milyon müşteriye sahip olacak. New Charter’ın Comcast ile, kablo tv, dijital video ve internet sağlayıcılığını kapsayan kombine ürünlerle rekabet etmesi bekleniyor. Charter, Mart 2015’te de genişbant internet sağlayıcısı Bright House Networks’ü 10.4 milyar dolarlık bir anlaşma sonucunda satın almıştı. Time Warner’ın hisseleri dün yüzde 7.8 artarken, Charter’ın hisselerindeki yükseliş ise yüzde 4 oldu.

Haberin Devamı

Murdoch medya şirketini istiyor

MİLYARDER işadamı Rupert Murdoch’a ait medya şirketi Twenty First Century Fox ise geçtiğimiz yıl Time Warner’ın dev medya şirketini almak için 80 milyar dolar teklifte bulunmuştu. Ancak Time Warner bu teklifi kabul etmedi. Twenty First Century Fox yaptığı açıklamada ‘Time Warner’ın, yapılan teklifi reddediğini ve görüşmelerin devam etmediğini’ bildirmiş ancak konu hakkında bilgi sahibi kaynaklar Murdoch’un, Time Warner’ı satın almaya kararlı olduğunu duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!