Jet Fadıl'ın Proton'una Türkiye'de 'Lotus' makyajı

Güncelleme Tarihi:

Jet Fadılın Protonuna Türkiyede Lotus makyajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2004 01:22

Dört yıl önce Jetpa'nın sahibi Fadıl Akgündüz'ün yaşadığı sorunlar nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan ve Türkiye'den çekilme kararı alan Malezyalı otomotiv şirketi Proton, Ulu Motor şirketi ile Türkiye pazarına yeniden geri dönüş yapıyor.

Ulu Motor Şirketi Genel Müdürü Mert Güçlüer, yeniden yapılanan Proton'un Türkiye'ye çok güçlü bir şekilde gireceğini belirterek, "Proton'un 1996 yılında satın aldığı İngiliz spor otomobil markası Lotus'tan yararlanarak yeni ürünlerimizi pazarlayacağız. Yeni Proton modelleri için İngiltere'de de kullanılan 'İlk Lotus'um' (My First Lotus) sloganını kullanacağız" dedi.

Auto Show Fuarı'nda görüştüğümüz Güçlüer, Türkiye yollardan 5 bin adet Proton markalı otomobilin olduğunu belirterek, "Biz yeni yapımızla hem bu otomobillerin tüm servis ve bakımlarını yapıp hem de yeni modelleri pazara sunacağız" dedi. Türkiye'de Proton sahipleri ile görüştüklerini ve hepsinin sorununun servis ve yedek parça olduğunu söyleyen Güçlüer, bu sorunların dışında otomobillerini çok beğendiklerini kaydetti.

Proton ile distribütörlük anlaşmasını eylül ayında imzaladıklarını ve 1.5 yıldır bu anlaşma için görüştüklerini kaydeden Güçlüer, "Biz Proton’u Mayıs ayında Türkiye'de piyasaya sunacağız. Ocak ayında ise servis altyapısını tamamlayıp, Türkiye genelinde ilk etapta 16 ilde 20 yetkili servis açacağız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!