Japonlar'dan Gebze'ye yatırım

Güncelleme Tarihi:

Japonlardan Gebzeye yatırım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2006 14:42

Japon Denso Corporation'un Türkiye'deki şirketi Denso Otomotivin Gebze TAYSAD Organize Sanayi Bölgesinde (TOSB) yapılacak üretim tesisinin temeli atıldı.

Toplam 18 milyon avroluk yatırım sonucunda 52 bin metrekare alan üzerinde 17 bin metrekarelik kapalı alan inşaa edilecek. Ağustos 2007 sonunda hizmete girecek tesisin üretim kapasitesi yıllık 140 bin otomobil klima ünitesi ile başlayıp, dört yıllık dönem sonunda 250 bin adede ulaşacak.

Denso Otomotiv Başkanı Shinji Kondo, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Denso'nun yatırım kararında güçlenen Türk ekonomisi ve süratle gelişmekte olan Türk otomotiv sanayiinin performansının etkili olduğunu belirterek, Türk insanının iş ahlakına, çalışkanlığına ve öğrenme yeteneğine duydukları güvenin de bu kararda payı olduğunu vurguladı.
İnşaat şirketi Yapı Merkezi tarafından inşa edilen tesisin 11 ayda tamamlanması planlanıyor.

Merkezi Japonya'nın Aichi bölgesindeki Kariya şehrinde bulunan Denso Corporation, dünyanın önde gelen gelişmiş teknoloji, sistem ve bileşen tedarikçileri arasında yer alıyor.

Denso'nun müşterileri arasında; dünyanın önde gelen otomotiv üreticileri bulunuyor. Japonya, ABD, Avrupa ve Asya-Avustralya olmak üzere dört çalışma bölgesine sahip Denso'nun, Japonya dahil 31 ülke ve bölgede toplam 104 bin çalışanı bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!