Japon Honda, Türkiye ve İngiltere’de üretimi bitirecek mi?

Güncelleme Tarihi:

Japon Honda, Türkiye ve İngiltere’de üretimi bitirecek mi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2019 08:30

Honda’nın hem İngiltere hem Türkiye fabrikasını kapatacağı, Avrupa üretiminin tümünü Japonya’ya kaydıracağı iddiası dün gece tüm otomotiv dünyasını karıştırdı.

Haberin Devamı

Başta Financial Times (FT) olmak üzere Avrupa’nın bir çok önemli basın organının İngiltere parlamento üyesi Justin Tomlinson’un açıklamalarına dayandırdığı haberlerinde Japon Honda’nın kararının çok net olduğu ve global gelişmelen sonucunda aldığı belirtildi. Tomlison, Honda’nın İngiltere Swindon fabrikasının kapatmasında Brexit’in tam olarak etkisinin olmadığını belirterek, “Honda bu konuda çok net. Bu kararı global gelişmeler nedeniyle almışlar. İngiltere dışında Türkiye fabrikasını da kapatma kararı almışlar” dedi. Bugün Honda’nın açıklama yapması beklenirken, İngiltere fabrikasında üretimin 2022, Türkiye fabrikasında ise 2021’de sona ereceği iddia ediliyor.

Honda’nın temeli 1996 yılında atılan ve üretime 1997 sonunda başlayan Gebze fabrikasında Civic Sedan modeli üretilirken, iç pazarda da oldukça yoğun talep gören modelin akıbetinin ne olacağı merak ediliyor. Gebze Şekerpınar´da bulunan fabrika, Honda´nın Avrupa´da İngiltere’den sonra ikinci otomobil üretim tesisidir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!