Japon Banka BTMU Türkiye'de 5 milyar dolar kredi hacmi hedefliyor

Güncelleme Tarihi:

Japon Banka BTMU Türkiyede 5 milyar dolar kredi hacmi hedefliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2012 16:08

Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ (BTMU) Avrupa, Ortadoğu ve Afrika CEO'su Shoji Nakano, “Önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde 5 milyar dolarlık bir kredi hacmine ulaşmayı hedefliyoruz. Tabii sadece İstanbul bölgesinde değil” dedi.

Haberin Devamı

Nakano, Türkiye'nin, büyüme hedefleri açısından son derece önemli bir ülke olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
“Fırsatları değerlendirmek istiyoruz. Önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde 5 milyar dolarlık bir kredi hacmine ulaşmayı hedefliyoruz. Almanya ve İngiltere'de Japon kurumsal şirketlerin yüzde 80'ine ulaştık. Türkiye'de kurumsal Japon şirketlerin yüzde 80'ine erişebiliriz. Önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde gerekirse kurulması çalışmalarına başladığımız Türkiye iştirakimizin 300 milyon dolar olan sermayesini artırabiliriz.”

Irak'ta ortak projelerin finansmanı...

Japon firmaların Kuzey Irak bölgesinde Türk şirketleri ile ortak projeler yürütmek konusunda son derece istekli olduğunu belirten Nakano, “Şu anda kesinleşmiş bir planımız olmamakla birlikte, Irak dünyanın en büyük petrol rezervlerinden birine sahip. Bu yüzden Irak'ın sunduğu fırsatlara kayıtsız kalamayız.

Haberin Devamı

İnanıyorum ki, direkt olarak Tokya'dan bölge ile ilgilenmek yerine Türkiye üzerinden, Ankara ve İstanbul üzerinden Irak'ta faaliyette olmak faydalı olacaktır. Çünkü siz bu bölgeyi biliyorsunuz, yakından tanıyorsunuz. Bu bölgede işbirliği yapabiliriz, bölgedeki enerji projeleri potansiyel hedeflerimiz içerisinde” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!