'İzmirli Kristal,' Şangay’daki market raflarında

Güncelleme Tarihi:

İzmirli Kristal, Şangay’daki market raflarında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 01:25

1938’den bu yana Türkiye’de zeytinyağı pazarının önde gelen firmalarından biri olan ve Amerika, Almanya, İngiltere, Danimarka, Norveç, İsveç, İran gibi 25’ten fazla ülkeye kendi markası ile zeytinyağı ihracatını gerçekleştiren Kristal Yağları, zeytinyağı pazarında İspanyol ve İtalyan üreticilerin hakimiyetinde olan Çin’e yeni sezonda ikinci parti ihracatını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Yurt içi ve yurt dışında birçok zincir markette tüketiciyle buluşan Kristal, Çin’in zincir market devi olan Carrefour ile imzaladığı anlaşma sayesinde, Carrefour Şangay raflarında “Tek Türk Markalı Zeytinyağı” olma özelliğini gururla sürdürüyor.

BİR ÇOK MARKET ZİNCİRİNDE

Edinilen bilgilere göre Çin’de Şangay Carrefour Marketleri’nin 29’unda, Çin hükümetine bağlı büyük zincirlerden Direct Import Goods Mağazaları’nın 11’inde ve birçok yerel markette Kristal Zeytinyağı satılıyor.

BU YIL İHRACATTA ARTIŞ OLACAK

Kristal Yağları Genel Müdürü Christopher Dologh “Ürün kalitesinden hiçbir zaman ödün vermeden üretim yapıyoruz. Cam şişe gıda ile etkileşimi en az olan dolayısıyla en sağlıklı ambalaj malzemesidir. Türkiye’de olduğu gibi zeytinyağını Çin’de de cam şişelerde tüketiciye sunuyoruz. Son 5 yıldır Çin’e 1 milyon şişenin üzerinde natürel sızma zeytinyağı ihracatı yaptık, yaptığımız anlaşma sayesinde ihracatımızı 2015’te 500 bin şişe daha artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

Kristal, Şangay’da gerçekleşen FHC China Gıda Fuarı’na katılarak, ziyaretçilerine Kristal Riviera ve Kristal Natürel Sızma Zeytinyağı tadım ve tanıtımını gerçekleştirdi. Fuarda yaptığı görüşmeler sonucunda, gıda ve sağlık trendleri nedeniyle geçmiş yıllara göre zeytinyağına olan ilginin arttığını gözlemleyen Kristal, Çin’in en büyük kenti olma özelliğine sahip Şangay’da her geçen gün daha çok tüketiciye ulaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!