İzmir Fuarı'nda 10 şehit yası

Güncelleme Tarihi:

İzmir Fuarında 10 şehit yası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2012 15:34

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki güvenlik noktalarına teröristlerce düzenlenen ve 10 askerin şehit olduğu saldırı nedeniyle 81. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda (İEF) bu akşam yapılması planlanan bazı etkinliklerin iptal edildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, insanlık onuru taşıyan herkesin lanetlediği terör saldırılarının bir an önce sonlandırılması ve akan kanın durdurulmasının ülkenin “öncelikli” sorunu olduğunu belirtti.

Şehit acısının herkesi üzdüğünü bildiren Kocaoğlu, “Şehitlik, dinimizde en yüce makamlardan biri olmasına rağmen, gencecik fidanların şahadet haberi, hepimizi tarifi zor acılara boğuyor. Siyasi parti liderlerimizden, el ele vererek terör belasını bir an önce sonlandırmalarını istiyoruz. Artık bu milletin dayanacak gücü kalmadı” dedi.

Bu yıl 81. kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı çerçevesinde gerçekleştirdikleri etkinlik programını da Beytüşşebap'taki şehitler nedeniyle değiştirdiklerini kaydeden Kocaoğlu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

“Ana sponsor Tansaş yetkilileriyle görüşüp bu akşamki konseri iptal ettik. Ayrıca yine bu akşamki mini rock konserlerini ve 'Sokakta Dans Var' etkinliklerini de iptal ettik. Ancak İzmir Enternasyonal Fuarı, savaş yıllarının o çalkantılı günlerinde bile ticari hayatın ateşleyicisi olmuş, karartma gecelerinde 'mum ışığı altında' da olsa hep ayakta kalmış dev bir organizasyon. Dolayısıyla terörün istediği tabloya izin vermeyip fuar etkinliklerimize sonraki günlerde devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti, her koşulda dimdik ayakta kalmıştır, kalmaya da devam edecektir. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli aile ve yakınlarına baş sağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum.”

ŞEHİTLER İÇİN ŞIRNAK'TA TÖREN DÜZENLENDİ / WEB TV    

KÖPRÜYÜ YIKTILAR / FOTO GALERİ 

ŞEHİTLERİN BABA OCAĞINDA YAS / WEB TV

 OPERASYON BÖLGESİNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV 

AFP: 20 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

10 ASKERİN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ ÇATIŞMA / WEB TV 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!