İzmir ekmeği görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

İzmir ekmeği görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2009 11:26

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, bir süredir üzerinde çalıştıkları “İzmir ekmeği”nin üretime hazır olduğunu bildirdi.

“İzmir ekmeği” projesinin sonuçları, alışveriş merkezlerinin ekmek standı sorumluları, İZTO Meclis üyeleri, ekmek üreticileri ve gazetecilerin katıldığı toplantıda tanıtıldı.

Demirtaş, Türkiye'de üretilen ekmeklerin yüzde 90'ının halk tipi beyaz ekmek olduğunu, oysa Fransa, İngiltere gibi pek çok Avrupa ülkesinde bir fırında her ülkeye, her bölgeye özgü onlarca ekmek çeşidinin bulunduğunu, bu düşünceden hareketle İzmir'e özgü bir ekmek çeşidini yaratmak için harekete geçtiklerini anlattı.

“Amacımız İzmir ile birlikte marka olabilecek bir ekmek çeşidi yaratmak. Halkımıza kaliteli, besleyici ve sağlıklı yeni bir alternatif sunabilmek” diyen Demirtaş, proje çalışmalarının Mayıs 2007'de başladığını aktardı.

Demirtaş, Ege Üniversitesi ve İZTO İşlenmiş Un Ürünleri Grubu Meslek Komitesinin işbirliği içinde hazırladığı proje kapsamında 20 farklı bileşimdeki ekmeklerden tahıllı İzmir ekmeği ve çeşnili İzmir ekmeğinin ön plana çıktığını, yönetim kurulu ve meslek komitesince ilk olarak tahıllı İzmir ekmeğinin ticari olarak üretilmesine karar verildiğini, çeşnili ekmeğin üretilmesinin de programa alındığını söyledi.

Tahıllı İzmir ekmeğini “doyurucu, lif ve mineral açısından daha besleyici, lezzetli, uygun saklama koşulları sağlandığı takdirde daha geç bayatlıyor” şeklinde tanımlayan Demirtaş, ekmeğin ambalajlı olarak tüketime sunulacağını, üzerinde oda tarafından yaptırılan İzmir logosunun bulunacağını, fiyatının serbest olacağını dile getirdi.

Demirtaş, ekmeklerin marka başvurularını yaptıklarını, isteyen üyelerin odamızdan markanın kullanım hakkını ve formülü alıp üretim yapabileceğini belirterek, “Kentimizde artık Trabzon ekmeği, Akçaabat ekmeği yazıları gibi tahıllı İzmir ekmeği yazılarını da görme umuduyla” diye konuştu.

İZTO Meclis Başkanı Necip Kalkan ise İzmir ekmeğini “kızartıldığında eski ekmekler gibi kokusu yayılacak ekmek” sözleriyle tanımladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!