İyi konuşan tehlikeli

Güncelleme Tarihi:

İyi konuşan tehlikeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

ECZACIBAŞI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, ‘‘Liderin değişik tanımları var. Benim en doğru bulduğum tanıma göre, lider değişimi sağlayan kişidir’’ dedi. Eczacıbaşı, ‘‘iyi ve etkili konuşanları tehlikeli bulduğunu’’ da söyledi.

TÜRK Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, ‘‘İyi, etkili, güzel konuşanlar tehlikelidir. Çünkü, o etkileriyle toplumu, hitap ettikleri kitleyi nasıl yönlendirecekleri, nerelere götürecekleri belli olmaz’’ dedi. Eczacıbaşı, ‘‘Lider, bence toplumda değişimi sağlayandır’’ diye konuştu.

Doğan Medya Grubu (DMG), Eczacıbaşı, Finansbank, Kemer Yapı ve Türk Hava Yolları'nın sponsorluğunda Yürekli Danışmanlık tarafından 14-15 Kasım'da düzenlenecek ‘‘Liderlik 2000 Konferansı’’nın tanıtım toplantısı önceki akşam yapıldı. Toplantıya katılan Eczacıbaşı, liderlik konusunda gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi:

‘‘Bence lider, toplumda değişimi sağlayan kişidir. Lider inandırıcı ve tutarlı olmalıdır. Ancak, siyaset zaman zaman tutarlılık kuralıyla çelişir. Yaşanan örnekler, siyasette tavizsiz davranmanın zor olduğunu gösteriyor.’’

Çeşitli kesimlerin liderde aradıkları nitelikler arasında ‘‘iyi ve etkili konuşma’’nın da geldiğini belirten Eczacıbaşı, ‘‘Bence iyi konuşanlar tehlikelidir. Çünkü, etkiledikleri, hitap ettikleri kitleyi nereye götürecekleri belli olmaz’’ dedi.

ENFLASYONUN SONUCU

Eczacıbaşı, hükümetin fiyatlar konusunda özel sektörü eleştirmesiyle ilgili olarak da şu yorumu yaptı:

‘‘Özel sektörün ürünlerine zam yapması enflasyonun nedeni değil sonucudur. Niçin örneğin Almanya'da bir şirket veya işadamı ürünlerine kolay kolay zam yapamıyor. Bu enflasyonist ortamın ortadan kaldırılmasına bağlıdır. Enflasyonda kamunun payı çok yüksektir Bu enflasyonla mücadele programından kesinlikle taviz verilmemelidir.’’

14-15 Kasım'da yapılacak ‘‘Liderlik 2000 Konferansı’’nı CNN'in ünlü spikeri Jan hopkins yönetecek. İlk gün 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile ‘‘Değişimin Dansı’’ kitabının yazarı Peter Senge, ünlü İngiliz tiyatrocu Michael Maynard da konuşmacılar arasında yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!