İTO seçimlerinde gerginlik

Güncelleme Tarihi:

İTO seçimlerinde gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2005 11:01

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri seçimleri başladı. TÜRSAB ile TOFED'un listelerinin yarıştığı Turizm ve Seyahat Acentaları Meslek Komitesi için oy kullamınında sıra tartışması nedeniyle kavga çıktı.

Haberin Devamı

Dünya Ticaret Merkezi'nde (DTM) yapılan seçimlerde İTO'nun 87 meslek komitesinin 547 üyesi ile 230 Oda Meclis üyesi seçiliyor. İTO üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği seçimlerde 30 bin seçmenin oy kullanması bekleniyor.

YILDIRIM 3 KORUMA İLE GELDİ

Mehmet Yıldırım, 9 numaralı sandıkta oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, “Bu seçim özel sektörün tamamen kendi seçimleri. Hiç bir baskıya kalmadan yapabileceği bir seçim. Biz bu ortamı sağladık, seçim herkese hayırlı olsun” dedi. Oy kullanmaya 3 koruma ile birlikte geldiği dikkati çeken Yıldırım, neden korumalarla dolaştığının sorulması üzerine, “Her yerde var, bende de var. Çocuklar sadece yardımcı oluyor” dedi.

İnşaatçılar Meslek Komitesi'nde Mehmet Yıldırım ile İbrahim Çağlar'ın önderliğini yaptığı Yeni İTO Platformu'nun listesi yarışıyor.

Haberin Devamı

ÇAĞLAR: KATILIM YÖNETİMDEN MEMNUNİYETSİZLİĞİN GÖSTERGESİ

Adaylardan İbrahim Çağlar da, seçimlerin çok güzel geçtiğini belirterek, hayırlı olmasını diledi. Çağlar, “Oldukça yoğun bir katılım var. İşadamları mevcut yönetimden olan memnuniyetsizliklerini böylece göstermiş oluyorlar. Güzel bir netice bekliyoruz. Birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlarla iyi bir sonuç alacağımıza inanıyoruz” dedi.

İPLİK KOMİTESİ'NDE GERGİNLİK

Bu arada 29 No'lu Bilumum İplik Meslek Komitesi'nin bulunduğu 90 numaralı sandıkta oy kullananların, bir grup tarafından izlendiği öne sürüldü.

Burada yaşanan gerginlik üzerine Eminönü İlçe Seçim Kurulu Başkanı Erdem Uz, 90 numaralı sandığa gelerek oy kullananların dışındakileri alanın dışına çıkardı ve bir süre burada bekledi.

TURİZM KOMİTESİ'NDE KAVGA

Uluslararası ve Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı Turizm ve Seyahat Acentaları Meslek Komitesi'nde de, oy kullanımında sıra tartışması nedeniyle kavga çıktı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ile Tüm Otobüsçüler ve İşletmecileri Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı ve Metro Turizm'in Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk'ün listelerinin yarıştığı 88 No'lu meslek komitesinde yumruklaşma yaşanırken, kavgayı polisler ayırdı.

Haberin Devamı

SATICI LİSTEDE

29 No'lu Bilumum İplik Meslek Komitesi'nde 2 liste yarışırken, seçimde, İbrahim Çağlar liderliğindeki Yeni İTO Platformu'nun listesinde ilk sırada Teksfil İplik Örme Sanayii ve Ticaret A.Ş.'nin sahibi TİM Başkanı Oğuz Satıcı yer alıyor.

İTO bünyesinde oluşturulan Değişim Grubu'nun başını çeken İTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kopuz da 77 No'lu Et Mamulleri Sucuk Pastırma Kavurma Don Yağları İhracatçıları Meslek Komitesi'nden oyunu kullandı.

MAVİ ATKI

İTO seçimleri renkli görüntülere de sahne oldu. 2 listenin yarıştığı 52 NO'lu Tuhafiye Hırdavatı Meslek Komitesi'nde oyunu kullanan Hikmet Tanrıverdi ve 29 NO'lu Bilumum İplik Meslek Komitesi'nde liste çıkaran Gülümser Yıldırım ile taraftarları seçim sırasında boyunlarında mavi atkılarla dolaştılar.

SEÇİMLERDE ÜÇ KİŞİ KALP RAHATSIZLIĞI GEÇİRDİ

Haberin Devamı

Oy sayma işlemlerinin devam ettiği seçimlerde yoğun katılımın yaşanması nedeniyle trafikte de aksamalar görüldü. Seçim nedeniyle yaşanan yoğun araç trafiği nedeniyle yolcular Atatürk Havalimanı’na ulaşmakta sıkıntı yaşarken, seçimin sona ermesinin ardından da trafikte aksamalar gözlendi. Öte yandan oy kullanmak için İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’ne gelen üç kişi kalp rahatsızlığı geçirdi ve seçim süresince görev yapan sağlık ekibi tarafından hastaneye kaldırıldı.

BASIN İZLEYEMİYOR

İlçe Seçim Kurulu kararı doğrultusunda, basının içeri girerek İTO seçimlerini yerinde izlemesine izin verilmiyor.

DTM'deki seçimler sırasında fuar güvenlik görevlilerinin yanı sıra çok sayıda polis de görev yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!