İTO Başkanı’ndan vize süresi isyanı

Güncelleme Tarihi:

İTO Başkanı’ndan vize süresi isyanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2023 07:00

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Avrupa’ya ticari amaçlı yapılan seyahatlerde vize süreçlerinin hem zorlaştırıldığını hem de eskiden verilen iki-üç yıllık vizelerin artık mümkün olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Bloomberg HT’ye konuk olan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, 94 Türk firmasının katılımıyla Fransa’nın başkenti Paris’te dün başlayan Texworld Paris 2023 fuarına ilişkin bilgi verdi. Fuarın Türkiye milli katılımını son dört yıldır İTO’nun yaptığını, bu yıl fuardaki Türkiye milli iştirakinin Temmuz 2022’ye göre yüzde 40 artarak 80 firmaya ulaştığını söyleyen Avdagiç, “Burada moda, kumaş, ev tekstili ve dericilik gibi sektörlerden Texworld’e katılan 94 firma da Türk tekstil sektörünün yenilikçi yönünü dünyaya sergiledi” dedi.

RETLER YÜZDE 20’YE ÇIKTI

Avdagiç konuşmasında, iş dünyası temsilcilerinin son zamanlarda fuar ve iş seyahatleri için vize süreçlerinde yaşadığı sorunlara da değindi ve şöyle devam etti: “Özellikle AB ülkelerinin vize süreçlerinde üç aşamalı bir sıkıntı yaşıyoruz. Biri randevu almak için 6-8 hafta beklemek. Başvuru için bir klasör kadar bir evrak veriyorsunuz. Bunun değerlendirilmesi de üç hafta sürüyor. Buna bağlı olarak vize için geçen toplam süre 10-12 haftayı buluyor. Bunun sonunda ret oranları yüzde 20’leri aştı. Üçüncüsü de geçmiş dönemlerde iki-üç yıllık vize alınırken, şu anda çok daha kısa süreler için vize verilmesi.”

 

BAKMADAN GEÇME!