İTO Başkanı’ndan TOSFED’e İstanbul Park yanıtı geldi

Güncelleme Tarihi:

İTO Başkanı’ndan TOSFED’e İstanbul Park yanıtı geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2023 07:00

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED)İstanbul Park’la ilgili iddialarını yanıtladı. “İstanbul Park’ın, sorumluluk almadan yetki almak isteyenlerin ‘araba oynatacakları’ bir tesis olmasına izin verilmemiştir” diyen Avdagiç, bu alanın Türkiye’nin marka değerini yükseltme hedefiyle kurulduğunu ve bu amaca ulaştığını ifade etti.

Haberin Devamı

Avdagiç, “160 milyon dolar mertebesinde yatırım yapan, işletmesini üstlenen, 2005-2011 arasında yedi kez Formula 1’i organize eden, elini taşın altına koyan iş dünyasına ve İstanbul Park markasına leke sürülmesine izin vermeyiz. Bu, kimsenin haddi değildir” ifadelerini kullandı.

‘FEDAKÂRLIKLA YAPILAN YATIRIM’

Aynı zamanda Formula 1 Yatırım A.Ş.’nin (FİYAŞ) de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Avdagiç, İstanbul Park ile ilgili bazı gerçeklerin altını çizmek istediğini belirtti. Avdagiç “Bu açıklamalarımla kurumsal hafızası eksik çevreler doğru bilgiye sahip olacaklardır. İstanbul Park, Türk iş dünyasının başta TOBB ve İTO olmak üzere büyük fedakârlıklarla ve devletin kurumlarının desteğiyle yaptığı bir yatırımdır” sözlerini kullandı.

‘MASUM GÖREMEYİZ’

Haberin Devamı

Şekib Avdagiç, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı’nın açıklamasına ilişkin olarak da şu ifadeleri kullandı: “20 yıl sonra yapılan maksatlı açıklamayı masum göremeyiz. İstanbul Park’ın, sorumluluk almadan yetki almak isteyenlerin ‘araba oynatacakları’ bir tesis olmasına izin verilmemiştir. İstanbul Park sefa değil, şehrimizin ve ülkemizin markasını yukarıya taşıyacak projelerin hayata geçirildiği ve kiralama protokolüne uygun faaliyetlerin icra edildiği bir tesistir. İstanbul Park, 2005’ten bu yana toplamda dokuz kez Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapmıştır. Bu gerçeklerin manipüle edilerek, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesini esefle karşılıyoruz. Yanlış, kestirme yoldan kimseyi hedefine ulaştırmaz. İstanbul Park’ı kuran ana ortak TOBB’un aynı zamanda TOGG’un kurucusu olduğunu unutarak, ‘Tesla’ ve ‘Yunanistan’ demagojisi yapmak beyhude bir çabadır. Üstelik TOGG, testlerinin çok önemli kısmını İstanbul Park pistinde yapmışken.”

SAHİBİ VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Şekip Avdagiç, “En son düzenlenen iki Formula 1 - İstanbul yarışlarının Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapıldığı bilinirken, İstanbul Park’ta ‘İşgalin sonlandırılması” tabirini kullananlar, maksadını da haddini de aşmıştır. İstanbul Park markasının sahibi FİYAŞ’tır. Bu markayı oluşturduğumuz alanın sahibi Vakıflar Genel Müdürlüğü’dür (VGM). Bu aşamada VGM’den sözleşmemiz gereği kiralama sürecinin devamı için teyit bekliyoruz. Kiralama süreci sonunda İstanbul Park da VGM’ye devredilecektir” dedi.

Haberin Devamı

İTO Başkanı’nın “Sahi, 20-22 Mayıs 2022’de İstanbul’da bir yarış yapılacaktı, yapıldı da ben mi kaçırdım. Umarım iki yıl sonra da olsa bilgi verirler” şeklindeki açıklaması da dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!