İtalya’da durakları Türkiye reklamı süslüyor

Güncelleme Tarihi:

İtalya’da durakları Türkiye reklamı süslüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2011 00:00

İtalya sokaklarında taksi ve tramvayları Türkiye’yi tanıtan resim ve sloganlar süslüyor. Bu tanıtımlarla İtalyanlar’da Türkiye’yle ilgili farkındalık yaratılması hedefleniyor.

‘Hiç bitmeyen masal’
Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Melda Araz, toplu taşıma araçlarını örten reklamlarda, Türkiye’ye ilişkin ‘Hiç bitmeyen masal’ sloganının ve İstanbul’daki Kız Kulesi, Denizli-Pamukkale ve yaz sezonu olması nedeniyle deniz temalı görsel malzemelerin kullanıldığını açıkladı.  Floransa ve Bologna’da 55’er, Torino’da 80 taksiyi giydirdikleri belirten Araz, “Geçen yıl Milano ve Roma’da yapmıştık ve daha çok taksi giydirdik. Bu yıl bütçemizi kıstık. Kısınca da biraz daha akılcı yerler bulalım dedik. Taksi giydirme reklamları mayıs ve haziran aylarında sürecek” diye konuştu.
Tramvaylara da konuldu
Araz, İtalya’da taksi reklamları için üçüncü şehir olarak Torino’yu belirlediklerini aktararak, şunları söyledi: “Torino daha büyük şehir. Kuzeyde olduğu için seçtik. THY de Torino seferlerine başlayacak. Bizim reklamlarımızda THY logosu da kullanılıyor.” Melda Araz, taksi reklamlarının yanı sıra Milano’da bir tramvay hattının mayıs-haziran-temmuz ayları boyunca sürecek Türkiye ile ilgili resimleri taşıyacağını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!