İsviçreli şirketten ‘çekilmedik’ yanıtı

Güncelleme Tarihi:

İsviçreli şirketten ‘çekilmedik’ yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2024 07:00

İsviçre merkezli ilaç şirketi Novartis, hakkında çıkan ‘Türkiye’den ayrılıyor’ şeklindeki haberleri yalanladı.

Haberin Devamı

Haberler üzerine yazılı bir açıklama yapan şirket yönetimi, “Novartis’in ülkemizden çekildiğine yönelik bilgi ve yorumların tamamı asılsızdır ve gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.

60 YILDIR BURADAYIZ

“Çeşitli ürünlerimizle ilgili ilaç depolarına ilettiğimiz bir bilgilendirme mektubunun kamuoyuna yansıması, paydaşlarımızın doğal bilgi taleplerine yol açmıştır. Bu taleplere karşılık vermek adına yapmış olduğumuz ve doğrudan muhataplarına iletilen bilgilendirmeler, basında çeşitli haberlere konu olmuştur. Söz konusu haberlerin bir kısmında ülke operasyonumuz ve faaliyetlerimiz ile ilgili spekülatif yorumların yer almasından ötürü şirketimiz tarafından bu açıklamanın yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur” denilen açıklama şöyle devam etti:   

Haberin Devamı

Novartis Türkiye olarak ülkemizde 60 yılı aşkın süredir 1000’i aşkın çalışanımız ve Kurtköy fabrikamız ile hastaların yaşamına değer katma misyonumuzla çalışmakta; yenilikçi ürün ve tedavilerin geliştirilmesi, üretimi ve hastalara erişimi için faaliyetlerimizi aralıksız olarak sürdürmekteyiz.

Novartis olarak hasta ve hasta yakınlarının mağduriyet yaşamaması birincil önceliğimizdir. Bu doğrultuda, 1955’ten beri faaliyet gösterdiğimiz ülkemizde sağlık hizmetlerini iyileştirmeye, hastaların yaşamlarında fark yaratmaya ve paydaşlarımızla birlikte ülkemizin büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!