İsviçreli İşadamının lüks yatı haziranda denize indirilecek

Güncelleme Tarihi:

İsviçreli İşadamının lüks yatı haziranda denize indirilecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2009 11:50

Antalya Serbest Bölgesi'nde, Güney Afrika asıllı ve İsviçre'de yaşayan, “adı sır gibi saklanan”, ancak Avrupa'da finans sektörünün ünlülerinden olduğu belirtilen İsviçreli bir iş adamı için yaptırılan, iç aksesuarları altın kaplamalı mega yat haziran ayı ortalarında denize indirilecek.

Antalya Serbest Bölgesi'nde Alman ve Fransız sermayesi ortaklığıyla kurulan Sunrise Yachts şirketinin resmi açılışı sade törenle yapıldı. Sunrise Yachts Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Baum, açılışta yaptığı konuşmada, tersanenin inşaatıyla birlikte “Sunrise” ismini de marka olarak oluşturmaya başladıklarını söyledi.

Sunrise ile Antalya'nın süper yat üretimi konusunda yükselen bir yıldız olmasını hedeflediklerini belirten Baum, şöyle devam etti:
“Hedefimiz, Antalya Serbest Bölgesi'nin, yat onarımı ve altyapısıyla Doğu Akdeniz'de en geniş ve en donanımlı bölge olması için önemli miktarda yatırım yapmak. Tersanenin inşası başlarken aynı zamanda 45 metre uzunluğunda iki benzer motoryat inşa etmeye başladık. Bunlardan biri tamamlanma aşamasına geldi. Motoryattan biri haziran ayı ortalarında Güney Afrikalı kökenli, İsviçreli iş adamına teslim edilecek. 'Africa' adı verilen yat, dünyayı dolaşacak. Süper lüks motoryat 'Sunrise' adını dünyanın tüm denizlerine taşıyacak ve Türk işçiliğinin becerisini gösterecek.”
Antalya'daki tersanelerde üretilen motoryatların İtalyan ve Kuzey Avrupa kalitesinden daha üstün olduğunu anlatan Baum, “İkinci yat gelecek yılın ilk çeyreğinde sahibine teslim edilecek. Üçüncü yatın üretimine de başladık” dedi.

ÜNLÜ GEMİ İNŞA MİMARI ANTALYA'DA

Monaco'da yaşayan ve gemi inşa mimarı ve tasarımcısı Espen Oeino'yu da Antalya'ya getirdiklerini vurgulayan Baum, şöyle devam etti:
“Espen Oeino, dünyanın en ünlü gemi inşa mimar ve tasarımcılarındandır. Dünyanın en ünlü yatları Princess Mariana, Skat, Octopus, Martha Ann, Kısmet, Silver ve Al Said'in sorumluluklarını üstlendi. Bu yatların değerleri 250 milyon dolardan daha fazladır. Espen Oeino ve ekibiyle yaptığımız işbirliğimizle şimdiden 47 metrelik yeni bir motoryat geliştirdik. Bu yeni tasarımın üretimine Antalya'da başladık. 55 metre ve 65 metre yatların tasarımlarına da yakında başlanacak.”

KÜRESEL KRİZE İNAT ANTALYA'DA YATIRIM

Dünyada ekonomik kriz yaşanırken, Antalya'da yatırım yapmaktan mutlu olduğunu vurgulayan Herbert Baum, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tüm bu yatırımlar dünya çapında derin bir ekonomik durgunluk yaşanırken gerçekleşiyor. Amerika'da yaşayan biri olarak, bu ekonomik durgunluğun bir çok ailenin yaşamı üzerindeki etkilerini gözlemlemekteyim. Dünyada bir çok şirket kapanmak zorunda kaldı. İnsanlar yaşama ve geleceğe dair umutlarını yitiriyor. Şirketler açısından geleceğe yatırım yapmak çok zor bir hal aldı. Bankalar projeler için gerekli fonları sağlamıyor. Ekonominin yakıtı olan para, artık yeterli değil. Bu durum, daha birçok şirketi masraflarını kısma ve iş gücünü azaltma gibi tehlikeli noktalara getirmeye devam edecektir. Sunrise için bu geçerli olmayacak. Sunrise'da bizler öz sermayemizin dışında banka veya diğer kurumlar aracılığıyla alınan klasik yatırım desteklerine güvenerek iş yapmıyoruz.”

AKDENİZ'İN EN BÜYÜK ULTRA LÜKS YATI

Baum'un verdiği bilgiye göre, Sunrise firması tarafından geçen yıl kızağa konulan 45 metre uzunluğunda 5 katlı ve iç aksesuarları altın kaplama olan ultra lüks yat, haziran ayı ortalarında adı sır gibi gizlenen sahibine teslim edilecek.

Antalya'da Türk işçi ve mühendisleriyle ABD, Fransa, Danimarka, Kanada, Lübnan ve Filipinler'den gelen mühendislerin işbirliğiyle üretilen yatın sahibinin, Güney Afrika asıllı ve İsviçre'de yaşayan dünyanın ünlü finansçılarından biri olduğu belirtiliyor ancak ismi gizli tutuluyor.

Yaklaşık 25 milyon dolara mal olan yatın iç aksesuarları altın kaplama ile yapıldı. Yatta, 4 personel kamara, 5 misafir kamara, 3 VIP kamara bulunuyor. Okyanusları aşabilecek teknik donamına sahip olan yatta 2 mutfak, bir oturma, bir de yemek salonu bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!