İşte yeni Gemlik

Güncelleme Tarihi:

İşte yeni Gemlik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2018 22:49

Bursa’nın Gemlik ilçesinde deprem riski altında bulunan konutların yerine 8 bin yeni konutun yapılacağı yeni yerleşim yerleri belirlendi. Yeni konutlar için temelin yıl sonunda atılması planlanıyor.

Haberin Devamı

İşte yeni Gemlik
24 Aralık Pazar günü yayımlanan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) Geçici 25. maddesiyle Bursa’nın Gemlik ilçesinin sağlam zeminli üst kesimlere nakledilmesinin önü açıldı. Daha sonra kabul edilen torba yasa ile ‘nakledilmesi’ kelimesi ‘dönüştürülmesi’ olarak değiştirildi. İlçedeki deprem riski altındaki yapıların dönüştürülebilmesi amacıyla yeni yerleşim yerlerinin kroki ve koordinat listesinin yer aldığı Bakanlar Kurulu kararı, 26 Haziran’da Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre şehrin merkezinin riskli binalardan temizlenmesi için Gemlik’in Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan 266,05 hektarlık alanda 8 bine yakın yeni konut yapılması planlanıyor. Yapılan yeni konutlar şehir merkezinde bulunan konutlarla takas edilecek. Ancak şehrin merkezinde bulunan okullar, sağlık ocakları ve çarşı yerinde kalacak. Böylelikle Gemlik merkezinde bulunan riskli binalar yıkılmış olacak.

Haberin Devamı

‘NAKLEDİLMESİ’ DEĞİŞTİRİLDİ
Gemlik’te kafa karışıklığı yaratan ‘nakledilmesi’ kelimesinin ‘dönüşüm’ kelimesi ile değiştirildiğini söyleyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Cihatlı mahallesinde yapılan bin 400 konuta 18 bin talep gelince artan talebi karşılamak için toplu konut alanı arayışına girmiştik. zeytinlikleri koruyan kanun nedeniyle çalılık ve kayalıktan oluşan Cumhuriyet Mahallesi’ndeki arazide imar yapılamıyordu. Özel kanunla bu bölgede imar yapılmasının önü açıldı. KHK’de yer alan ‘nakledilmesi’ kelimesi torba yasayla ‘dönüştürülmesi’ olarak değiştirildi. Dolayısıyla Gemlik taşınmıyor. Dönüşüyor. Eski Gemlik’in okulları, sağlık ocakları ve hastaneleri yerinde duracak. Şehir merkezinde bulunan konutlar takas usulüyle, gönüllülük esasıyla yeni konutlarla değiştirilecek” dedi.

İşte yeni Gemlik

Haberin Devamı

Yıl sonunda temel atmayı hedeflediklerini söyleyen Yılmaz, “Yeni yapılması planlanan toplu konut alanının koordinatları da belirlendi. Yıl sonunda temel atmayı hedefliyoruz. Yeni toplu konut alanında 8 bine yakın konut yapılacak. İmara açılan bölgenin yüzde 65’i yeşil alan, spor tesisleri, kamu kurumu, sağlık ocağı ve okullar gibi sosyal donatı alanı olacak. Yüzde 35’inde yapılaşma olacak. Kat yüksekliği zemin + 5 olacak. Cumhurbaşkanımız kentsel dönüşümünü çok önemsiyor. Bu atılan adım Gemlik’in 50 yıl sonrasını düşünülerek atılmış güzel bir adımdır. Gemlik’te yaşayan orta ve dar gelirli vatandaşlarımız da bu toplu konutlar sayesinde deniz manzaralı ev sahibi olacak. Gemlik’in önünü açan Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm bakanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!