İşte suya dayanıklı hoparlörler

Güncelleme Tarihi:

İşte suya dayanıklı hoparlörler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2022 07:00

Havaların iyice ısınmaya başlaması ile beraber havuza ve denize gidiş sıklığımız artıyor. Müzik keyfini gittiği her yere götürmek isteyenlerin imdadına ise suya dayanıklı taşınabilir bluetooth hoparlör modelleri yetişiyor.

Haberin Devamı

Müzik gerçek anlamda ruhun gıdası. Artık müziksiz çalışamayan, kitap okuyamayan ya da genel olarak yaşayamayan büyük bir kitle bulunuyor. Eğer siz de bu kişilerden birisiyseniz, müziğinizi plaja, havuza ya da denize kadar da götürebilirsiniz. Aynı şekilde duş alırken dahi müzik dinlemeye devam edebilirsiniz.

Günümüzde bunu sağlayacak çok sayıda kablosuz olarak çalışan bluetooth hoparlör yer alıyor. Özel gövdelere sahip olan bu genelde IP67 sertifikasına sahip hoparlörler, sadece su sıçramalarından, darbelerden ya da tozdan etkilenmiyor. Bu modellerin birçoğu suyun altına dahi indirilebiliyor. Burada amaç elbette su altında müzik dinlemek değil. Burada amaç istenmeyen kazaların önüne geçmek.

Günümüzde birçok akıllı telefon modeli de suya karşı dayanıklı ve dışa güzel ses verebiliyor. Bu açıdan burada “Bir bluetooth hoparlöre gerçekten ihtiyacım var mı?” diye sorabilirsiniz. Çok açık olarak belirtelim. Telefonların hoparlörleri herhangi bir bluetooth hoparlör ile karşılaştırılamayacak kadar düşük seviyede ses veriyor. Bu açıdan dış mekan kullanımda kaliteli bir hoparlör ile elde edilecek performans kat ve kat daha iyi oluyor.

Yeni nesil bluetooth hoparlörlerin deniz, havuz, kamp ya da bisiklet / motosiklet kullanımında endişe etmeniz gereken bir pil ömrü sorunları da bulunmuyor. Günümüzde birçok model tam 20 saat üzerinden çalma süresi getiriyor ve bu değer neredeyse iki günlük dolu dolu müzik keyif anlamına geliyor. Ayrıca birçok hoparlör taşıdığı pilini sadece kendisine saklamıyor. Burada cihazların içerisindeki pil telefonları şarj etmek için de kullanılabiliyor

Haberin Devamı

ASİSTAN DA OLUYOR

Yeni nesil bluetooth hoparlör modelleri bünyelerindeki güçlü mikrofonlar ile telefon görüşmesi için de kullanılabiliyor. Bu sayede ıslak durumlarda ya da yolda hareket ederken telefon görüşmesi yapmak çok daha kolay hale geliyor. Bunun için akıllı telefonlar ile bluetooth bağlantı sağlamak yeterli oluyor. Ürünlerdeki mikrofonlar, sadece telefon görüşmesi değil, sesli asistan desteği için de görev yapıyor. Bu sayede bluetooth hoparlöre dokunmadan, sesli dijital asistana söyleyerek ses açıp kapatılabiliyor, şarkı değiştirilebiliyor ya da birisi aranabiliyor. Birçok model akıllı telefonlara bağlı olarak görev yapabilirken, bazı seçenekler dahili hafızaları ile müzik keyfini tamamen bağımsız hale de getirebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!