İstanbul’da 2 trilyon dolarlık yatırım zirvesi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da 2 trilyon dolarlık yatırım zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2023 07:00

GLOBALTURK Capital tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları’ konferansı, Küresel Özel Sermaye Birliği’nin (GPCA) stratejik ortaklığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin katkılarıyla dün İstanbul’da gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Açılış konuşmalarını Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı, GPCA Orta ve Doğu Avrupa Liderlik Konseyi Üyesi ve Türkiye Temsilcisi Barış Öney, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın gerçekleştirdiği konferansa, yönettikleri varlıkların toplamı 2 trilyon doları aşan yatırım fonlarının üst düzey temsilcileri katıldı. 45 yatırımcının panelist ve konuşmacı olarak katıldığı uluslararası organizasyonda, Türkiye ve çevresindeki özel sermaye fonlarının son yıllardaki faaliyetleri ve yatırım ortamına ilişkin geleceğe yönelik öngörüler masaya yatırıldı.

ÜST DÜZEY KATILIM

Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı, GPCA Orta ve Doğu Avrupa Liderlik Konseyi Üyesi ve Türkiye Temsilcisi Barış Öney, “Bu yıl Türkiye ve çevresinde yatırım yapan özel sermaye fonlarını bir araya getirdik. Kuzey Afrika’dan Orta Doğu’ya uzanan, Orta ve Doğu Avrupa ile Avrasya’nın dahil olduğu geniş bir coğrafya. Bugünkü etkinliğimize yönettikleri varlıkların toplamı 200 milyar doları aşan yatırım fonlarının üst düzey temsilcileri katıldı. Türkiye’deki doğrudan yabancı yatırımcı portföyünün yaklaşık yüzde 60’ını özel sermaye fonları ile yönetiminde özel sermaye fonlarının yer aldığı şirketlerin yatırımları oluşturuyor. Dolayısıyla Türkiye gibi yükselen ekonomiler açısından küresel özel sermaye fonlarının radarında olmak her daim büyük önem taşıyor” dedi.

Haberin Devamı

DOĞRUDAN YATIRIMDA HEDEF YÜZDE 1.5

CUMHURBAŞKANLIĞI Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu ise yaptığı açıklamada Türkiye’ye son 20 yılda önemli başarılar elde ettiğini belirterek, “Türkiye bu dönemde 250 milyar dolardan fazla doğrudan yatırım çekmeyi başardı. Özellikle son dört yılda girişim sermayesi ve teknoloji yatırımlarının ciddi ölçüde yükselişte olduğunu görüyoruz. Son dönemde Türkiye’ye gelen doğrudan uluslararası yatırımların önemli bir bölümünü teknoloji odaklı yatırımlar oluşturuyor” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin küresel doğrudan yatırımlardan aldığı payın yüzde 1 seviyesinde olduğunu kaydeden Ahmet Burak Dağlıoğlu, “Orta vadede bu oranı yüzde 1.5 seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!