İstanbul’a güçlü giriş: 17 milyar lira değerinde konut üretecek

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’a güçlü giriş: 17 milyar lira değerinde konut üretecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 07:00

Ankara gayrimenkul piyasasında faaliyet gösteren Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (PSGYO), İstanbul’a güçlü bir giriş yapıyor. Şirket, 17 milyar lira değerinde 3 konut projesi hayata geçirecek.

Haberin Devamı

İstanbul’da iyi bir lokasyonda yatırım yapmak için uzun süre beklediklerini belirten Pasifik GYO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, şunları söyledi:

“2021 yılı sonunda 1.1 milyar liralık başarılı bir halka arz yaptık. Halka arzdan sağlanan geliri yeni projeler için kullanacağımızı belirtmiştik. Levent’te eski jandarma lojmanları olarak bilinen araziyi daha önce Emlak Konut ihalesinden almıştık. Next Level İstanbul projemiz için arsa üzerindeki lojmanların taşınmasıyla araziyi teslim aldık, yıkımlarla birlikte hızla başlayacağız. Halka arzdan sonra Next Level Göktürk ve Next Level Country projelerimiz için ise Eyüpsultan Belediyesi’den iki arsa satın aldık. 3 iddialı proje ile İstanbul gayrimenkul piyasasına dahil oluyoruz” dedi. Düzenlenen basın toplantısında yeni projelerine ilişkin bilgi veren Fatih Erdoğan, “Country projemizde şehir villalarının da olacağı 160 konut bulunacak. Göktürk projemiz ise bahçeli, teraslı, az katlı 280 civarında bağımsız bölümden oluşacak. İstanbul projemiz ise yüzde 85 konut, yüzde 15 ofis olarak planlandı. Kat yükseklikleri 4.5 metre, özel tasarım yaklaşık 200 bağımsız birim planlıyoruz. 3 projemizde toplam inşaat alanı 250 bin metrekare olacak. Bugünkü rayiç fiyatlarla hesapladığımızda projelerin toplam satış geliri 17 milyar lirayı bulacak.”

Haberin Devamı

İstanbul’a güçlü giriş: 17 milyar lira değerinde konut üretecek

Fatih Erdoğan

11 MİLYAR TL HASILAT

Ankara’da devam eden Merkez Ankara projesiyle ilgili son bilgileri veren Fatih Erdoğan “Projede ilk etap teslim edildi, ikinci etap teslim aşamasına geldi. Ofis ağırlıklı üçüncü etapta ise inşaat başladı. Burada ihalede 4.2 milyar lira hasılat taahhüt etmiştik. Bugüne kadar yapılan satışları tutarı ile kalan stokları bugünkü fiyatlarla topladığımızda 11 milyar liralık bir satış değeri oluşacağını öngörüyoruz. Daha da yukarıya çıkan bir değer bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Projeden ev alanların da kazandığını belirten Erdoğan, “Projede konutların metrekaresi 25 bin liraya geldi. Satışa çıktığı günden bu yana 4 kat artış var” dedi.

Haberin Devamı

‘ORTA GELİRLİNİN KONUT ALMASI ZOR’

Mevcut piyasa koşullarında orta gelirli tüketicinin konut almasının zorlaştığını belirten Erdoğan, İstanbul’da daha önce bu ölçekte bir proje hazırlığında olduklarını ancak bu nedenle vazgeçtiklerini söyledi. Erdoğan, “Üst segmentte gelirler konut almaya imkan veriyor. Orta gelir grubunda ise ücret dengesi kurulana kadar alımlar biraz daha zorlaşacak. Bir süre sonra ücret artışlarıyla bu kesim gayrimenkul alır hale gelebilir. Düşük faizli, uzun vadeli kredi imkanlarının da bunu desteklemesi lazım” dedi. Konut fiyatlarındaki artışa da değinen Erdoğan, “Gayrimenkul Türkiye’de önemli bir yatırım enstrümanı. Bugün yatırımcının parasının değerini koruyacağı yatırım alternatifi az. Bu nedenle konuta talep sürekli canlı. Bu talebin yanında tüm dünyada artan emtia fiyatlarıyla bir maliyet baskısı var. Bu nedenle fiyat artışlarının geri çekilmesi beklenemez. Ama durması beklenebilir. Enerji ve emtia fiyatlarında gerileme olursa maliyet baskısı ortadan kalkar ve bu durum konut fiyatlarına da yansır” şeklinde konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!