İstanbul’un 4 odası ‘Gezi’ için toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un 4 odası ‘Gezi’ için toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2013 00:00

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) yeni başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul’daki 4 odanın yönetiminin yarın toplanarak Gezi Parkı eylemleriyle ilgili istişarelerde bulunacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Başkan Çağlar, yeni yönetim kuruluyla birlikte gelecek 4 yıl için icraat planının anlattı.

İLK GÜN BEKLEDİK

“Gezi Parkına ilişkin açıklamayı yapmakta geç kaldığımızı düşünmüyorum. Bir açıklama yapılması gerektiği zaman yaptık. Birbirimizi dinler ve anlarsak sorunları çözebileceğimize inanıyoruz. Olayın olduğu gün çıkıp beyanat vermenin doğru olduğunu düşünmüyorum. İstanbul’u ve ülkemizi ilgilendiren hiçbir konuda kabuğumuza çekilmeyiz” diyen Çağlar, Gezi Parkı olayının aklı selim ile çözülmesi noktasında ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Çağlar, “İstanbul’daki tüm oda başkanlarımızla Pazartesi günü bir toplantı yapıp konuyu değerlendireceğiz. Sosyal bir olay ama devam ettiği sürece iş dünyamızı olumsuz etkileyecektir” diye konuştu.

İTO’NUN BÜTÇESİ BİTMEZ

Çağlar, İTO’nun bütçesinin tükenip tükenmediğine ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı: “İTO bütçesi bitmez. Çünkü burada iş adamları var. İş adamları paranın nasıl yönetileceğini bilirler. İTO’nun bütçe konusunda hiçbir sıkıntısı yok, yaptığı taahhütler var. Dün yönetim kurulu toplantısında baktık o noktada hiçbir sıkıntı yok.”

Haberin Devamı

10 kişiyi işten çıkardı

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İTO’da aralarından basın müşaviri Mesut Taşkın’ın da bulunduğu 10 kişinin işten çıkarılmasına yönelik soruyu da şöyle yanıtladı: “8 yıl burada çalıştılar ve görev süresi bitti. Bir takım gelmiş, oyununu oynamış, şampiyon olmuş veya olamamış, görev süresi dolmuş. O arkadaşlarımızın odada farklı birimlerde görev alması da söz konusu olamaz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!