‘İstanbul Park’ta doğal görevliyiz’

Güncelleme Tarihi:

‘İstanbul Park’ta doğal görevliyiz’
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2024 07:00

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç İstanbulPark’ın 30 yıllık yeni işletmecisini belirleyecek 2 Nisan’daki ihale öncesi sosyal medya hesabı X üzerinden yeni bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Avdagiç, şu ifadeleri kullandı:

‘KAALE ALMIYORUZ’

“Birileri yarışları tribünden izlerken, İstanbul Park’ı kuran FİYAŞ A.Ş.’nin kurucu ortağı ve ana hissedarı İstanbul Ticaret Odası’nın Başkan Yardımcısı olarak Formula 1 yarışlarının İstanbul’da yapılmasını sağlayan ekibin bir parçasıydım. Formula 1 yarışlarının 2005 yılından bu yana 9 kez Türkiye’de gerçekleştirilmesinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizzat inisiyatif almış ve projenin gerçekleştirilmesinde en büyük katkıyı vermiştir. Biz de bütün etkinliklerimizi kendisinin himayesinde gerçekleştirdik. Dolayısıyla, bu tartışmalarda kamuoyunun, iş dünyamızın, otomobil sporu tutkunlarının ve özellikle de Sayın Cumhurbaşkanımızın bakışı dışındaki ‘suiniyet sahibi’ kişilerin açıklamalarını dikkate de kaale de almıyoruz.

Haberin Devamı

Formula 1 Pisti ihalesinin şeffaf, İstanbul’a, otomobil sporlarına ve kuruluş amacına uygun şekilde gerçekleştirileceğine eminiz. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile yaptığımız protokola uygun olarak Formula 1 Pistindeki sorumluluğumuz, ihale süreci tamamlana-na kadar devam etmektedir. Bu aşamaya kadar, büyütüp bir marka haline getirdiğimiz, uluslararası saygınlık kazandırdığımız İstanbul Park’ın doğru kullanımını sağlamak için kendimizi doğal görevli ve sorumlu kabul ediyoruz.”

 

BAKMADAN GEÇME!