İstanbul Park dünya güzeli kız, iyi bir kısmet arıyoruz

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Park dünya güzeli kız, iyi bir kısmet arıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 00:00

Formula 1 yarışlarının yapıldığı İstanbul Park’ın işletmecisi konumundaki Motor Sporları ve Organizasyon A.Ş.’nin (MSO) hisselerinin devrine ilişkin ihale 14 Nisan’da gerçekleştirilecek. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Formula Yatırım A.Ş. (FİYAŞ) Başkanı Murat Yalçıntaş, "Dünya güzeli bir kızımız var. Her kız babası gibi ona en az bizim kadar iyi davranacak kısmet arıyoruz" dedi.

İhale sürecinin 27 Şubat’ta teklife çağrı ilanıyla başlayacağını belirten Murat Yalçıntaş, "Kısa liste başvurusunda son tarih 17 Mart olarak belirlendi. Kısa liste 22 Mart’ta açıklanacak. 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında yatırımcılar bilgi odası ziyareti gerçekleştirebilecek ve 12 Nisan’da da teklifler verilecek. 14 Nisan’da ise yerli ve yabancı yatırımcıların katılımıyla açık artırma usulüyle satış işlemi gerçekleştirilecek" dedi.

FOA’NIN ONAYINDAN GEÇECEK:

Yalçıntaş, ihalede kısa listeye girecek olan firmaların Formula One Administration Limited’e (FOA) sunulacağını ve onların onaylayacağı firmalarla ihaleye devam edileceğini belirterek, ihalede hiçbir zaman parayı birinci plana almadıklarını, İstanbul ve Türkiye’nin imajına katkıda bulunmak, kaliteli turist çekmek ve motor sporlarını geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Yalçıntaş, "İkinci önemli nokta da hisselerin doğru ve adil bir fiyatla satılmasıdır. Devralacak şirketin vizyonunu paylaşmazsak ve değecek miktarı teklif etmezse kendimiz işletmeye devam edediz" diye konuştu.

250 MİLYON YTL HARCADIK:

Sözkonusu hisse devri için bir mahammen bedel konulmayacağını da söyleyen Yalçıntaş, İstanbul Park Pisti için 250 milyon YTL harcandığını, MSO’nun sermayesinin de 10 milyon YTL olduğunu hatırlattı. Yalçıntaş, ihaleyi alacak firmanın geçmişinde yaptığı işlerdeki başarısının, şaibeli olmamasının ve kamuoyunca iyi bilinirliğinin önemli olduğunu, firmalardan isteyecekleri belgeler arasında pisti ne şekilde işleteceği, stratejisinin ne olacağına dair iş planlarının da bulunduğunu kaydetti. İhaleden sonra olabilecek aksiliklerin de düşünüldüğünü söyleyen Yalçıntaş, "Eğer devralacak şirket herhangi bir şekilde işletemezse ve işletmesinde kesintiler, olumsuzluklar olursa FİYAŞ olarak işletmeyi biz geri alıyoruz. Bu son derece net ve kesindir" dedi.

F1 pistine 7 talip var

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Formula 1 İstanbul Park Pisti’ni işletmek için bugüne kadar kendilerine 3’ü yerli, 4’ü yabancı olmak üzere 7 şirketin niyet bildirdiğini açıkladı ve bunların arasında Ofer Ailesi’nin bulunmadığını söyledi. Yalçıntaş, "MSO’yu yani altın yumurtlayan tavuğu yatırımcıların ilgisine sunuyoruz. Başka bir ifadeyle gelinlik çağına gelmiş kızımızı evlendiriyoruz. MSO’nun önümüzdeki günlerde yapılacak Genel Kurulu’nda FİYAŞ’ın sahip olduğu hisse oranını yüzde 70’den yaklaşık 97’ye çıkacak, dolayısıyla ihalede MSO sermayesinin yüzde 96.99’unu oluşturan hisseler satılacak. Genel Kurul’da sermaye de 10 milyon YTL’ye çıkacak" dedi. Yalçıntaş ihaleyi kazanacak firmanın pisti ne kadar süreyle işleteceğini de açıkladı: "Vakıflar Genel Müdürlüğü ve FİYAŞ arasındaki yap-işlet-devret sözleşmesi 2003 yılında 20 yıllığına imzalandı. Bu sürenin bitiminde öncelik yine bizim ve dolayısıyla ihaleyi alan firmanın olacak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!