İstanbul otogarı Borsa seferine çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul otogarı Borsa seferine çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2004 01:45

Türkiye karayolları ulaşımının kalbi olma özelliği taşıyan ve 2003 yılında 26.5 trilyon liralık gelir, 7.8 trilyon liralık net kár üreten Büyük İstanbul Otogarı, kapılarını hisse senedi yatırımcılarına açmaya hazırlanıyor.

Mayıs ayında 10’uncu yılını kutlamaya hazırlanan Büyük İstanbul Otogarı’nın işleticisi Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri AŞ, hisselerinin yüzde 30’luk kısmını halka arz etmeye hazırlanıyor. Şirket, dünkü genel kurulunda sermayesini 1 trilyon 50 milyar liradan 5 trilyon liraya çıkarma kararı aldı.

Avrupa’nın en büyük otogarı olarak gösterilen Büyük İstanbul Otogarı’nın işleticisi Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri AŞ (BİOİAŞ), dün gerçekleştirilen genel kurulunda, hisselerinin bir bölümünün halka arzı yönünde karar aldı.

Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Murat Yanık, genel kurul sonrası yaptığı açıklamada, çok ortaklı bir yapıya sahip olmaları nedeniyle zaten halka açık bir şirket durumunda olduklarını, ancak, gerçekleştirecekleri halka arzla kurumsal yapılarının daha da güçleneceğini söyledi.

Yanık, şirketin esas olarak otogardan çıkış yapan otobüs ve diğer araçlardan gelir elde ettiğini, ayrıca, mevcut işletmelerini kiraya vererek kira geliri sağladıklarını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!