İstanbul Deri Fuarı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Deri Fuarı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2011 11:52

29 ülkeden 325 firmanın katılacağı İstanbul Deri Fuarı (İDF) başlıyor. Sektörün kalbinin atacağı fuarda üreticiler, konfeksiyoncular, kimyacılar, makinacılar, aksesuarcılar ve moda & tasarımcılar, sektörel kurumlar ve STK’ların da katılımıyla kendi alanlarındaki ‘2012 – 2013’ trendlerini tanıtacaklar.

Haberin Devamı

İstanbul Deri Fuarı (İDF) 17 Ocak 2012 başlıyor.. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 40.000 metrekare kapalı alanda düzenlenecek fuara 29 ülkeden 325 firma katılacak. Sektörün sabırsızlıkla beklediği İstanbul Deri Fuarı’nda (İDF) deri üreticileri, deri konfeksiyoncuları, deri kimyacıları, deri makinacıları, aksesuarcılar ve moda & tasarımcılar kendi alanlarındaki 2012 – 2013 trendlerini sergileyecekler. Bunun yanı sıra üniversiteler ve Sivil Toplum kuruluşları (STK) düzenleyecekleri etkinliklerle deri sektörüne yönelik yaptıkları çalışmaları katılımcılar ile paylaşacaklar. Fuar kapsamında ayrıca en ilkel yöntemlerle derinin nasıl işlendiğini anlatan ‘Kara Tabak Show’ düzenlenecek. Bu sayede fuarı ziyaret eden katılımcılar bir yandan deri sektörünün dünü ve bugününü karşılaştırma imkanı bulacak, diğer yandan ise sektörün geleceğine ışık tutacaklar.

  

Haberin Devamı

Makinacıdan kimyacıya tüm sektör fuarda

 

İstanbul Deri Fuarı’nın (İDF) Türk deri sektörünün uluslar arası arenada tanınması noktasında önemli katkı sağladığını belirten Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkan Çandar, “Fuara sektörümüzün ilgisi oldukça yüksek, ancak önemli olan bu fuarı dünyada ses getiren, küresel, uluslararası niteliği perçinlenmiş bir fuara dönüştürmek. Türk dericiliğinin aldığı küresel rol bunu gerektiriyor. Fuarda Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İran, İtalya, İzlanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, Kore, Macaristan, Norveç, Slovenya, Ukrayna, ABD, Yeni Zellanda ve Yunanistan’dan deri üreticileri, deri konfeksiyoncuları, deri kimyacıları, deri makinacıları, aksesuarcılar ve moda & tasarımcılar 2012 – 2013 trendlerini sergileyecekler” dedi. Çandar ayrıca, fuar sayesinde yakın bir zamanda Türk derisi ve deri mamüllerinin yeni pazarlara açılacağını ifade etti.

 

Haberin Devamı

250 bin kişiye istihdam sağlanıyor

 

Türk deri sektörünün yaklaşık 5 milyar dolarlık bir ticaret hacmine sahip olduğunu ve belirten Volkan Çandar, “Türkiye’de yıllık olarak, et sanayi için kullanılan ortalama 7.5 milyon adet büyükbaş, 45 milyon adet de küçükbaş hayvanın derisi işleniyor. Bu rakam et tüketimine bağlı olarak aynı oranda artıyor ya da eksiliyor. Sektörümüz et sanayinin atığı olan kuzu, koyun, keçi, sığır ve manda derilerini işleyerek bir anlamda geri dönüşüm sağlıyor. Et ihtiyacını karşılamak için et sanayinin kullanmış olduğu büyükbaş ve küçükbaş hayvanların atığı olan derileri biz alıp işliyoruz ve ürün haline getiriyoruz. Et sanayi tüketime yönelik ne kadar büyükbaş ve küçükbaş hayvan kullanırsa, sektörümüzün üretim kapasitesi o doğrultuda artıyor” dedi. Üretimlerinin yüzde 80’lik kısmını ihraç ettiklerini belirten Volkan Çandar, “İDF ile amacımız Türk derisini marka haline getirerek, dünya pazarlarındaki satışlarımızı artırmak. Özellikle de dünyada ilk sırada olduğumuz tüylü kuzu derisi ile mevcut ve yeni pazarlarda daha aktif hale gelmek istiyoruz” dedi.

 

Haberin Devamı

‘Çin’e ihracatımız % 90 arttı’

 

Aralarında Rusya, Çin, Amerika, Kanada, Ukrayna, Kazakistan, Türk Cumhuriyetleri, Hong Kong ve tüm Avrupa pazarına ihracat gerçekleştirdiklerini vurgulayan Volkan Çandar, “Bugün herkesin korktuğu pazar Çin iken, şu anda sektörümüz Çin’e ihracatını yüzde 90 artırmış durumda. Özellikle bu ülkeye katma değerli ürün satmak, sektörümüz açısından oldukça önemli. Hedefimiz Rusya ve İtalya’daki mevcut pazarımızı koruyup, Çin’in yükselen orta gelir sınıfına daha fazla ürün satmak. Bunu yaparken de Avrupa ve ABD’deki ihracat payımızı artırmak öncelikli hedeflerimiz arasında” dedi. Türk deri sektörünün ihracatında geçen yıla oranla 2011 yılını yüzde 14’lük bir artış ile kapatacaklarını ifade eden Volkan Çandar, “Kuzu ve koyun derisi giysi üretiminde, tüylü kuzu derisi ayakkabı imalatında, sığır derisi ise ayakkabı ve saraciyelik ürünler için kullanılıyor. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların derileri ayrıca jelatin, kozmetik, pet yemi üretiminde de değerlendiriliyor” dedi.

 

Haberin Devamı

60 ülkeden 15.000 kişinin ziyaret etmesi beklenen İstanbul Deri Fuarı (İDF), Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) şemsiyesi altında, Türkiye Deri Konfeksiyoncular Derneği (TDKD), Türkiye Deri Sanayicileri Derneği (TDSD), Ege Bölgesi Deri Sanayicileri Derneği, Bursa Deri Sanayicileri Derneği, Çorlu Deri Sanayicileri Derneği, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçılar Birliği, KOSGEB, Deri Tanıtım Grubu’nun (DTG) desteğiyle gerçekleştiriliyor. Geçen yıl 25 ülkeden 256 firmanın katıldığı İstanbul Deri Fuarı’nı (İDF) 57 ülkeden 10 bin kişi ziyaret etmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!