İstanbul’dan Viyana’ya yerel ulaşım tek kartla yapılacak

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’dan Viyana’ya yerel ulaşım tek kartla yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2009 00:00

Türkiye’de her gün 15 milyon kişinin kullandığı yaklaşık 20 bin araçla yıllık 4 milyar TL’lik cironun oluştuğu toplu ulaşım araçlarında, ‘tek kart’ uygulaması için çalışmalar başladı.

Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) yeni projesine göre, oluşturulacak belli standartların ardından kart sahipleri, hem yaşadıkları hem de ziyaret ettikleri şehirlerdeki yerel ulaşım sisteminden, tek bir kartla yararlanacak.
AB ülkelerinde de geçecek
İlerleyen dönemlerde, sistemin Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile entegre olması sürecinde, uygulama kartların diğer ülkelerde de kullanımına olanak sağlayacak. Türkiye’de herhangi bir şehirde toplu taşıma kartına sahip olan kart kullanıcıları, kartlarını Viyana’dan Londra’ya kadar birçok ülkede de kullanma şansına sahip olacak. Kurulacak altyapı ile, kart sahipleri, belediyelerin verdiği diğer hizmetlerin ödemesini de, aynı sistem içinde yapabilecek.
Tek bir toplu taşıma sistemi
Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Başkanı Hasan Ünal, “AB genelinde ortak toplu taşıma, e-bilet ve ödeme ürünlerinin kullanılacağı tek toplu taşıma sistemini hedefleniyor. ‘Herkes her yerin yerlisi’ söylemiyle yola çıkan bu proje kapsamında, yerel yönetimler, toplu taşıma işletmecisi firmalar, bankalar ve ödeme sistemlerinden oluşan proje ekipleri ile çalışıyoruz. Tüm temassız kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartlar toplu taşıma sistemi içinde ödeme aracı olacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!