İstanbul’da akıllandı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da akıllandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 22:35

ABD’li ünlü rapçi 50 Cent’in kulaklık ve aksesuar markası SMS Audio’nun akıllı kulaklığı teknoloji şirketi Intel’in İstanbul’daki Ar-Ge Merkezi’nde geliştirildi.

Haberin Devamı

Düzenlenen Intel Teknoloji Konferansı’nda konuşan Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, “Bu çalışma Intel’in Türkiye’deki Ar-Ge Merkezinin Türk mühendisleri ile katkıda bulunduğu ilk ticari başarılarından birisi oldu” dedi. Intel Ar-Ge Merkezi’nde, giyilebilir teknolojileri hedefleyen Galileo ve Edison platformları üzerinde çalıştıklarını söyleyen Burak Aydın, Intel tek- nolojisi sayesinde, bu platformlarla nesneleri birbirine bağlayarak akıllı hale getirdiklerini vurguladı. Aydın, en önemli projelerinden biri olan tasarımcı Deniz Karaşahin tarafından tasarlanan, Intel tarafından ‘akıllı’ hale getirilen alçıyı tanıttı.

Robot zeybek oynadı

INTEL Teknoloji Konferansı’nda dikkat çeken yeniliklerden biri de insansı robot ‘NAO’ oldu. Intel işlemcisi sayesinde ‘akıllı’ hale gelen NAO, ses ve yüz tanıyabilmesinin yanı sıra, sohbet de edebiliyor. Burak Aydın ile bir süre sohbet eden robot, daha sonra zeybek oynadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!