"İşsizdim patron oldum"

Güncelleme Tarihi:

İşsizdim patron oldum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2009 13:25

Antalya'nın merkez Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından, Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında işsiz bir gence börekçi dükkanı açıldı.

Haberin Devamı

Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından SRAP kapsamında, işsiz 23 yaşındaki Mikail Kaya için Değirmenönü Caddesi'nde açılan “Osmanlı Börek Salonu”, Kaymakam Fatih Kocabaş tarafından açıldı. Kaymakam Kocabaş, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Bankası desteğiyle yürütülen SRAP'ın 2006 yılında tamamlandığı söyledi. SRAP Projesinin 2007 yılından itibaren genel bütçe çerçevesinde sürdürüldüğünü belirten Kocabaş, proje hakkında bilgi verdi.

SRAP kapsamında 0-6 yaş gruplarının sağlık, 0-18 yaş grubu çocukların da eğitimleri için annelere ödemeler yapıldığını anlatan Kocabaş, proje kapsamında 'Yerel Girişimler Projesi”nin de bulunduğunu kaydetti. Kocabaş, şöyle devam etti:

“Yerel Girişimler Projesi'nin 5 bileşeni var. Bunlar Gelir Getirici Alt Proje, Geçici İstihdam Projesi, İstihdama Dayalı Eğitim Projesi, Sosyal Hizmet Projesi ve Toplumsal Kalkınma Projesi. Gelir Getirici Alt Projesinde iş kurmak isteyenlere nakit para vermiyoruz, ihtiyacı olan malzemelerini alıyoruz. Bunun üst sınırı 15 bin TL. 10 kişiye kadar kredi verebiliyoruz. Kredide ilk geri ödeme 24 ay sonra başlıyor. Kredi faizsiz ve 6 yıl geri ödemeli. Ayrıca, eğer iş yeri kiralık ise dükkanın ilk üç ay kira bedelini de ödüyoruz. Proje kapsamında iş kurmak isteyen vatandaşlarımıza iş yeri kurmalarına yardımcı oluyoruz. Bugüne kadar 11 vatandaşımıza iş kurduk. Vatandaşlarımızın, motor rektefiye, fast food, laminat parke döşeme iş yeri, bayan kuaförü, fatura ödeme merkezi, turşucu gibi iş yeri kurmalarını sağladık. 11 proje için 161 bin TL harcadık.”

İşsiz genç Mikail Kaya'nın, SRAP Projesi kapsamında Kaymakamlığa başvurduğunu ve kısa sürede börekçi dükkanını kurduklarını ve faaliyete geçirdiklerini anlatan Kocabaş, “Yanlış anlaşılma olmasın. İş yeri açmak için nakit para vermiyoruz. Sadece iş yeri kurmak isteyenlere, iş yerinin ihtiyacı olan malzemeleri satın alıyoruz” dedi.

“İŞSİZDİM, PATRON OLDUM”

SRAP kapsamında Kaymakamlık tarafından börekçi dükkanı açılan Mikail Kaya, 1995 yılında Çorum'dan Antalya'ya geldiğini, börekçide çalıştığını söyledi. Daha sonra askere giden Kaya, askerlik dönüşü bir kaç yıl farklı işlerde çalıştığını, daha sonra da işsiz kaldığını belirtti. SRAP'ı öğrendikten sonra Kaymakamlığa başvurduğunu anlatan Kaya şöyle devam etti:

“İşsiz kalınca bir süre boş gezdim. SRAP'dan yararlanmak üzere başvurdum. 15-20 gün içinde Kaymakamlık olumlu yanıt verdi. 3,5-4 ay içinde de onay çıkınca bu iş yerini açtım. İki kız kardeşim, ben ve bir usta ile börekçi dükkanını işletiyoruz. İşsizdim, patron oldum. Şimdi 4 kişi buradan ekmek yiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!